onsdag 22. juni 2011

Neslesommerfugl


Neslesommerfuglen (Nymphalis urticae) tilhører dagsommerfuglene og er en av de aller mest vanlige sommerfuglene i Norge.  Den finnes i hele Norge og har fått navnet sitt fordi larvene lever på nesleplanten.

Neslesommerfugl2

Vingespennet er mellom 4 og 5 cm, fargene er oransje og rødbrunt.  Den har markerte mørke flekker i vingenes fremkant og blå flekker langs bakranden av vingene.  Undersiden av vingene er mørkt brune/brunsvarte.

Neslesommerfugl

Neslesommerfuglen finner man på solrike steder i hager, skog og enger.  Tidlig på våren legger de overvintrende sommerfuglene egg på nesleplantene.  Den nye generasjonen klekkes i slutten av juli og flyr på sensommeren og høsten.  De voksne sommerfuglene overvintrer innendørs i f.eks. uthus, garasjer o.l.

søndag 19. juni 2011

Juniblomstring


Jeg jobbet virkelig hardt før jeg dro avgårde til Boston for å få alle plantene i jorda, men jeg klarte det ikke helt.  Nesten alle sommerblomstene (mangler bare georginene) kom i jorda, men det står fremdeles mange kasser med stauder igjen.  Håpet er at jeg skal få gjort noe med dem når jeg kommer hjem.

Men, jeg fikk da i allefall luket alle bedene bortsett fra et, så det så ikke så verst ut :-)
Her er noen bilder av juni-hagen.

IMG_8543

IMG_8561

IMG_8562

IMG_8566

IMG_8585

IMG_8586

IMG_8589

IMG_8590

tirsdag 14. juni 2011

Frøken Vandrer


Fikk akkurat en påminnelse om Moseplassens Frøkenkonkurranse på Facebook, og fristen går ut om få minutter så da er det vel bare å skynde seg. Akkurat nå klarer jeg ikke å være kreativ med navnet så det får bare bli Frøken Vandrer. Denne månedens tema er lilla, du finner mer informasjon om konkurransen her.

Min frøken er en vakker staude, Blomstervandrer (Tradescantia ohiensis), med vakre blålilla blomster. Den blir ca. 60 – 80 cm høy, liker seg i sol/delvis skygge og blomstrer fra juni til august.

Tradescantia

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin