søndag 14. februar 2010

Frø, overvintringsplanter og sånt

Det er jo en kjensgjerning at jeg har hatt en temmelig lunken holdning til alt hagerelatert siden i høst.  Nå begynner det imidlertid “å klø” litt i fingrene av og til for å få satt i gang, men den store tiltakslysten er fremdeles ikke helt tilstede.  Kanskje får jeg sådd litt i løpet av dagen – den som lever får se :-)

IMG_9892 IMG_9893

Det jeg har gjort i det siste er å få renset vekk og klippet litt på alle pellisene i kjelleren.  Og da må jeg faktisk si at jeg ble positivt overrasket.  Jeg trodde nemlig at mesteparten hadde gått dukken (det så sånn ut), men det var faktisk liv i de aller fleste.  Noen var helt klart døde, andre skal få litt mer tid til å vise om de lever eller ikke.  Og det positive med pellisene er at de aller fleste av stiklingene er ved godt mot så etterhvert får jeg se om jeg faktisk har stiklinger av de plantene som er døde.

SeashellHelFor Fuchsiaene er nok saken en helt annen. 

Noen viser helt klare tegn til å ville fortsette å leve også i 2010, men det er dessverre veldig mange som ikke viser et bittelite tegn til liv en gang.  Men det kanskje ikke så rart når de nesten ikke har fått vann i hele vinter. 

 

Jeg har allerede kastet en hel haug med stiklinger (mange fikk ikke tid til å rote seg ordentlig) og det ser ikke bra ut for resten heller.

Når det gjelder frø og såing bestemte jeg meg allerede i fjor at i 2010 skulle jeg ikke så like mange som i 2009 (da var det vel bort i mot 170 forskjellige tror jeg).  Tanken var å bare så noen sommerblomster (som jeg hadde tatt frø fra i egen hage), grønnsaker og litt urter.

Jommen sa jeg smør!  For et par dager siden ryddet jeg i alle frøboksene og da kom jeg selvfølgelig over mange sorter som bare MÅ i jorda i år også.  I tillegg har jeg bestilt frø fra Impecta som jeg regner med ligger i postkassa en av de første dagene.  Jeg får se hvor det ender :-)

IMG_5500


Foreløpig har jeg bestilt disse:

Aconitum hemsleyanum ‘Red Wine’
Delphinium hybridum ‘Funeral Parlours F-2’
Digitalis lutea variegata ‘Flashing Spires’
Heliotropium arborescens
Lathyrus odoratus ‘Cupid’
Lathyrus odoratus ‘Cupid Purple’
Lathyrus odoratus ‘Cupid White’
Lathyrus odoratus ‘Frills & Blushes’
Lathyrus odoratus ‘King Size Lavender’
Lathyrus odoratus ‘Moonlit Night’
Lathyrus odoratus ‘Windsor’
Lobelia erinus pendula ‘Hamburgia’
Lobelia erinus pendula ‘Red Cascade’
Lobelia erinus pendula ‘White Cascade’
Milium effusum ‘Aureum’
Nicotiana langsdorfii ‘Cream Splash’
Nicotiana langsdorfii ‘Hot Chocolate’
Ozyza sativa
Pennisetum alopecuroides var Viridescns
Tropaeolum majus lobbianum ‘Milkmaid’
Tropaeolum majus nanum ‘Black Velvet’
Viola odorata ‘Reine de Neiges’

Bonusfrø:
Lathyrus odoratus ‘Caribbean Cocktail’
Papaver rhoeas ‘Falling in Love’

7 kommentarer:

 1. Hihi, de forsettene dine holdt ikke særlig lenge Wenche! :D Jeg tenkte at jeg ikke skulle se på bestillingen din for ikke å bli fristet, jeg må begrense meg veldig i år pga plassmangel(enda mindre plass enn i fjor). Kjøleskapet er fullt av frø jeg ikke har plass til verken ute eller inne. Men jeg greide selvsagt ikke ligge unna. Gleeed deg til Heliotropium! Jeg overvintrer mine fra i fjor og håper de står over, det ser veldig bra ut foreløpig. De ser faktisk friskere ut enn Fuchsiane, men jeg tror alle skal klare seg bra :) Alle de skjønne dufterteblomstene da! Og Millium effesum som alle får til, men ikke jeg.

  Så synd med Fuchsiane som ikke har klart seg i vinter, men kjenner jeg deg rett har du mange igjen. God fastelavenvalentinemorsdagsøndag :)

  SvarSlett
 2. Og ja da jeg gleder meg til Heliotropium i år også :-) Har hatt de hvert år i flere år nå, enkelte år har det gått bra med overvintring - i år har det ikke det så derfor må jeg så nye :-)

  Og forsettene, nei de går det som regel ikke så bra med nei, men foreløpig ligger jeg gudskjelov veldig langt bak fjoråret.

  God fastelavenvalentinemorsdagsøndag til deg også :-)

  SvarSlett
 3. Ja, hagegalskapen lever hardere i oss enn fornuften.... He, he.
  Jeg er igang jeg også - med planer om å så mindre enn i fjor. ;)

  SvarSlett
 4. Jeg synes i grunnen det var godt å høre at hagegalskapen blusser opp igjen. Jeg har ikke sådd et eneste frø ennå og begynner å få dårlig samvittighet - (har jo som vanlig kjøpt noen)

  SvarSlett
 5. Ja dette var jo gjenkjennelig:) Mye lekkert du har bestilit frø til. Pink Cupid hadde jeg i fjor, og har bestilt så jeg får sådd den i år også. Den er kjempelekker. Cupid Purple var litt mørk og gjorde ikke så mye av seg. Men den hvite må jeg jo ha!! Søren heller trodde jeg var ferdig med alt som het frøbestilling:)

  Når det gjelder fuchsia har en del dødd hos meg også, men av de som lever kan du gjerne få stiklinger hos meg, hvis jeg har noen du ikke har. Har tenkt meg innover til hagemessa så da er det jo en fin anledning til å få utvekselt litt stiklinger:)

  SvarSlett
 6. Sier ikke nei takk jeg vet du Ellea - og det kan jo hende at jeg har noen du ikke har også :-)

  Når er hagemessa da, i april? Hadde vært supert å treffes igjen :-)

  SvarSlett
 7. haha, nei, det er ikke så lett å holde igjen nei...

  Nå er presentasjonen til Frøken Solslikk 2010 ferdig, takk for at du deltar :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin