lørdag 13. november 2010

Dahlia ‘Excentrique’

Excentrique4 

Type: Dekorativ
Høyde: 100 cm
Foredler: Maarse (Nederland), 2000

 

‘Exentrique’ er ny av året og ble kjøpt på Plantasjen i våres.  Dette er en kjempeflott georgine.  Det er ikke først og fremst blomstene som utmerker seg, men det mørke bladverket og de mørke knoppene.

Jeg er litt usikker på om det virkelig er ‘Excentrique’ eller om det faktisk er ‘Fascination’.  Jeg vet at Anne på Moseplassen har lurt på dette på sin georgine også.  Anne har landet på at det er Fascination hun har, mens jeg heller mot at min faktisk er ‘Excentrique’.

Og grunnen til det er at min er ‘Excentrique’ er at den nå er blitt drøye metern høy og blomstene er så mørke som bilder på nettet viser.  Dessverre har jeg problemer med å ta gode bilder av den av en eller annen grunn, blomstene er mørkere enn disse bildene viser.  ‘Fascination’ er etter hva jeg kan se noe lysere og litt lavere.  Uansett hva det nå måtte være er det en flott georgine!

Excentrique3Excentrique2

1 kommentar:

  1. Jeg har Fascination. Den står i potte hos meg og blir ikke så høy som en meter. Hvis din er mørkere i blomsten enn det som fremkommer på bildet, tror jeg at den er mørkere enn min. Ellers ser de veldig lik ut i bladverk og blomsterform.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin