tirsdag 29. mars 2011

Dobbel lykke

 

IMG_8071
I dag var det dobbel lykke i drivhuset, endelig har jeg fått meg bord og stoler. Ikke noe fancy bare et helt enkelt cafesett fra Plantasjen, men nå har jeg i allefall et sted å sitte når jeg skal skrive planteetiketter.

Og så kom jeg hjem med en eske med georginer som Ina har kjøpt på odla.nu, 20 knoller fordelt på disse sortene:

Dahlia 'Clair Obscure'
Dahlia 'Mambo'
Dahlia 'Mistery Day'
Dahlia 'Optic Illusion'
Dahlia 'Polka'
Dahlia 'Pretty Lucie'
Dahlia 'Shillo Noelle'
Dahlia 'Sir Alf Ramsey'
Dahlia 'Take Off'

IMG_8073

Fra før har jeg plantet noen sorter kjøpt på Plantasjen for et par uker siden, så i år blir det mange nye bekjentskaper i tillegg til alle som fremdeles står i kasser i kjelleren.

Ellers er tilstanden så som så med både overvintringsplanter og de som er sådd i år.  Jeg gjorde jo en bommert med varmeovnen for et par uker siden som fikk fatale konsekvenser for både småplanter og stiklinger. 

Runde nummer to av tomater og agurker er nå for det meste priklet og enkelte av sommerblomstene begynner så smått å strekke seg i været.

IMG_8077 IMG_8079
Noen sommerblomster (bl.a. Nicotiana, Verbena og Cosmos Fra “grønnsaksavdelingen”

Det som faktisk vokser best i drivhuset for øyeblikket er vel stiklingene jeg kjøpte på Plantasjen for et par uker siden.  Til tross for at jeg har knepet dem og satt stiklinger blomstrer faktisk flere av dem.

IMG_8076

Når det gjelder Fuchsia, både morplanter og stiklinger er det mange som har avgått med døden i løpet av vinteren.  Det samme gjelder forsåvidt også Pelargoniumene selv om statusen for dem ikke er like dårlig.

For øyeblikket er jeg egentlig temmelig lei av begge sortene og lurer alvorlig på om jeg skal kutte ut alt som har med Fuchsia og Pelargonium å gjøre.  Synes rett og slett at det er alt for mye jobb med dem og at altfor mange ikke klarer vinteren. Og siden jeg ikke har plass til alle i drivhuset heller kommer mange av dem veldig sent i gang.  Selv om jeg er veldig lei dem akkurat nå skal man kanskje ikke se bort fra at et besøk på Hagemessen kurerer det :-)

IMG_8084 IMG_8080

4 kommentarer:

 1. Så flott du hadde det i drivhuset. Det ser ut som du har utnyttet plassen maksimalt. Jeg kunne godt ha tenkt meg å sett noen oversiktsbilder av hvordan du har innredt, trenger tips :-)
  Kan du blogge eller legge ut noen på FB så jeg, og flere også, kan få se??
  Hvor stort er det?
  PS Pellisdilla kommer nok igjen skal du se :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk :-)
  Ja, det er vel relativt godt utnyttet. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kanskje hadde hatt litt mer plass til "kos", men siden jeg har så mange overvintringsplanter og i tillegg sår en del er det bedre å utnytte drivhuset nettopp til driving av planter. Men nå har jeg altså klart å "presse inn" et bord med stoler midt på gulvet som jeg kan sitte og kose meg ved :-)

  Drivhuset er et Janssens Helios på 310x384 (12 kvm), faktisk mitt andre - det forrige ble stående igjen i den gamle hagen. Innredningen har Erik snekret sammen av trykkimpregnert slik at undervanningsbrettene fra Grønt Fokus passer oppi. I tillegg har jeg noen trådhyller, trehyller på tvers av drivhuset og fire "blomsterhyller" fra IKEA på ledige plasser. Og jeg har også fått plass til en liten arbeidsbenk også.

  Vet ikke om jeg har så mange gode oversiktsbilder, men jeg skal se hva jeg kan finne, eventuelt ta noen nye. Tror kanskje jeg har noen bilder av hvordan rammeverket til undervanningsbrettene er laget. Skal se om jeg ikke kan få laget et innlegg om dette en av de første dagene :-)

  SvarSlett
 3. Så flotte georginer du har! Jeg plantet min første til forkultivering inne nå i dag. Har aldri hatt georginer i hagen før. Hva er ditt beste tips til å få dem så fine som dine? Hva gjødsler du med?

  SvarSlett
 4. Tusen takk Ingvild. Jeg må nok innrømme at akkurat gjødsling er jeg særdeles dårlig på, så her må nok plantene stort sett klare seg uten. Det hender at jeg slenger på litt fullgjødsel fra tid til annen, men det er alt. Så at georginene blir store og flotte er nok ikke min fortjeneste :-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin