søndag 3. juli 2011

Det tok sin tid…..


IMG_8702Man kan vel trygt si det når denne planten – Iris pallida ‘Variegata’ - har brukt fem år på å starte blomstringen!  Den ble kjøpt gjennom en planteimport på Hagegal i 2006 og har stått trofast i bedet uten å vise antydning til blomstring før i år.

Nå må jeg jo innrømme at den kanskje ikke har fått optimale forhold heller der den har stått i full sol og ganske tørre forhold.  Iris pallida er vel strengt tatt en plante som bør ha litt våtere forhold i delvis skygge. 

Jeg leser at den sprer seg godt.  Tja, jeg kan vel ikke akkurat si at den har gjort det her hos meg, den er nemlig ikke spesielt mye mer omfangsrik enn da den ble plantet.  Men så var det forholdene da…

IMG_8701Uansett, bladverket har jo lyst flott opp de siste fem årene og i år ble jeg altså velsignet med EN nydelig, mørk blålilla blomst!

Som ordtaket sier: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

7 kommentarer:

 1. Så flott den var! Synes nå du har vært veldig tålmodig:). Du får nyte den!:)

  SvarSlett
 2. Det tok sin tid, ja. Fin blomst. Men selv uten blomst, er bladverket så dekorativt og flott på denne. En plante man gjerne skulle ønske spredde seg litt fortere.

  SvarSlett
 3. Med så flott bladverk, så synes jeg den var verdt å vente på. Gratulerer!

  SvarSlett
 4. Forressten, har jeg forstått feil; kan noen typer iris være stauder, og noen løk?? Har veldig lyst på noen hvite iris med litt rosa i... tror det finnes...forhåpentligvis som staude.

  SvarSlett
 5. Så fin blomsten var! Du er heldig som har fått den i blomst. Jeg har en som jeg kjøpte i fjor, men da skjønner jeg at det blir lenge til det blir blomster her.

  SvarSlett
 6. Hei! Det var en flott Iris og jeg kan tenke meg at den absolutt var verd å vente på :-) Utrolig nydelige blomster du har, og hagen din er fortryllende!!
  Jeg har et spørsmål... Jeg har vært på jakt etter plantetrapper til pellisene mine en god stund nå, og i dag så jeg noen bilder av dine plantetrapper! Jeg lurer fælt på hvor det går ann å få tak i slike?? De var høye og rommet ganske mye, og er akkurat det jeg ser etter :-)
  Veldig taknemlig for svar, og jeg må jo bare fortsette å følge med her på bloggen din! Utrolig mye inspirasjon å hente for ei som er i startfasen på hagelivet :-)))
  Ha en flott helg:-))

  SvarSlett
 7. Beautiful flowers and pictures. Your blog is great!!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin