Nå er det så mange som har reklamert for Camilla Plums henkogte (hermetiserte) tomater at jeg bare måtte prøve jeg også. Så i går plukket jeg inn de fleste av de modne tomatene og det ble nærmere 3 kilo av ymse slag :-)
2 kg modne tomater
2 dl olivenolje
1 hel hvitløk (pillet i fedd)
En stor håndfull frisk basilikum
1 1/2 – 2 ss grovt salt
Små tomater legges rett i glasset, store kuttes opp. Hvitløk, basilikum og salt legges innimellom. Hell på olivenolje til slutt. Glassene settes i ovnen på 110 grader.
Oppskriften med nærmere beskrivelse finner du på Camilla Plums sider. Det finnes også en annen tilsvarende oppskrift, med flere kilo tomater og flere ingredienser.
Et tips til slutt:
Press tomatene godt sammen i glassene. Jeg presset ikke tomatene spesielt godt i sammen og endte opp med drøyt halvfulle glass da de var ferdig hermetisert.
Har du smakt på dem? De smaker himmelsk!!
SvarSlettNei har ikke smakt på dem ennå. Gleder meg til å smake, må bare finne den "riktige" retten :-)
SvarSlettHøres deilig ut! Lagde litt cherrytomat syltetøy med krydder for noen år siden, og det er også fantastisk godt på brødskiva og til kjøtt!:), tilfelle du vil ha tips til hva annet du kan gjøre med tomatene dine.... Så mange spennende sorter du har!
SvarSlett