lørdag 3. september 2011

Har du mye tomater i hagen? Da burde du lage “henkogte” tomater


Nå er det så mange som har reklamert for Camilla Plums henkogte (hermetiserte) tomater at jeg bare måtte prøve jeg også. Så i går plukket jeg inn de fleste av de modne tomatene og det ble nærmere 3 kilo av ymse slag :-)

IMG_6889

2 kg modne tomater
2 dl olivenolje
1 hel hvitløk (pillet i fedd)
En stor håndfull frisk basilikum
1 1/2 – 2 ss grovt salt

Små tomater legges rett i glasset, store kuttes opp.  Hvitløk, basilikum og salt legges innimellom. Hell på olivenolje til slutt. Glassene settes i ovnen på 110 grader.

Oppskriften med nærmere beskrivelse finner du på Camilla Plums sider.  Det finnes også en annen tilsvarende oppskrift, med flere kilo tomater og flere ingredienser.

IMG_6893

Et tips til slutt:
Press tomatene godt sammen i glassene. Jeg presset ikke tomatene spesielt godt i sammen og endte opp med drøyt halvfulle glass da de var ferdig hermetisert.

3 kommentarer:

  1. Har du smakt på dem? De smaker himmelsk!!

    SvarSlett
  2. Nei har ikke smakt på dem ennå. Gleder meg til å smake, må bare finne den "riktige" retten :-)

    SvarSlett
  3. Høres deilig ut! Lagde litt cherrytomat syltetøy med krydder for noen år siden, og det er også fantastisk godt på brødskiva og til kjøtt!:), tilfelle du vil ha tips til hva annet du kan gjøre med tomatene dine.... Så mange spennende sorter du har!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin