tirsdag 4. mai 2010

Før og nå – massaker i hagen!

For ca. 14 dager fikk vi vite at en av naboene våre hadde fått en lekkasje på vannledningen.  Dessverre går denne langs vår tomt og jeg så for meg at både både kompostbingene, grønnsakshagen og boden måtte bort.
IMG_0650 Etterhvert kom man til at med litt flaks trengte de bare å fjerne kompostbingene, det virket som om lekkasjen var rett før pallekarmene.  Men uansett kom jeg ikke i gang med grønnsakshagen, jeg måtte jo avvente til gravingen var gjort. 

Vi fikk beskjed om at den skulle gjøres tirsdag i forrige uke, men det skjedde nada!  Og ikke fikk vi noe beskjed fra naboen heller, han så vi ikke snurten av.  På lørdag fikk vi endelig tak i han, da var beskjeden at på mandag (i går) skulle de grave.  Skjedde det? Nei da, men i dag derimot har de gravd til gangs!

IMG_7634

Naboen hadde tømt alle tre kompostbingene og tatt opp de hellene han mente var nødvendig.  Og bingene, jo de sto “pent” plassert ute på plenen. Erik hadde fjernet espalieret for at de skulle komme frem med gravemaskinen.  Jeg spurte flere ganger om jeg skulle grave opp plantene i bedet, men det skulle visstnok ikke være nødvendig – de skulle jo ikke helt bort dit! At jeg ikke fulgte instiktet angrer jeg på akkurat nå.

IMG_2055 IMG_2052


Men hva møtte oss da vi kom hjem fra jobben i dag?  Ikke antydning til at det noen gang hadde vært et bed der i det hele tatt, bare et j#!/& stort hull i bakken!

IMG_2372

Dette bedet var jo noen år gammelt så plantene som sto der hadde blitt store og flotte.  Bedet er ikke spesielt stort, men det er allikevel mange planter der (jeg liker jo ikke bar jord).  Det eneste tegnet jeg så til noen av plantene var Rosa ‘Maiden’s Blush’, den hadde de tydeligvis tatt seg bryet med å grave opp.  Den lå slengt oppe i et annet bed med røttene bare i snøværet!

IMG_2376

Og kompostbingene som sto helt greit plassert på plenen, ja hvor hadde de gjort av dem?  Joda, når man har ca. 1 mål plen å ta av da plasserer man dem selvfølgelig opp i et bed og kapper av liljene som er på vei opp! Idioter!!!

IMG_2374 

Naboen er jo faktisk uskyldig i hele saken, men han får jo litt av en jobb for å sette alt i stand slik det var.  I tillegg tror jeg faktisk han skal få slite litt med å finne enkelte av plantene som var der også.  Enkelte har jeg sådd selv, andre er bestilt på nettet – ikke akkurat Plantasjen-materiale for å si det sånn.  Men for øyeblikket tror jeg han trøster seg med at vi ikke satte drivhuset der vi opprinnelig hadde tenkt - akkurat der de nå har gravd.

Lurer forresten på når han har tenkt å dukke opp for å snakke med oss om hva som har skjedd…  Vi vet jo faktisk ikke om de er ferdig ennå eller om de må grave videre bortover!

8 kommentarer:

 1. Oj!! Guri så irriterende! Samme gjorde noen malere som var her engang. Finner man ingenting å blande maling med så knekker man jo bare en badmingtonrackert og bruker den og så legger man jo så klart alle vindussprossene på alle beddene..

  SvarSlett
 2. Huff! All medfølelse herfra og en god porsjon tålmod. Får håpe at naboen din skjønner hvor "landet ligger" ...

  SvarSlett
 3. Oh yes, det er irriterende ja. Og naboen, han synes jeg synd på samtidig som jeg er litt irritert også (pga manglende informasjon). Men jeg håper og tror at han kommer til å gjøre sitt beste for å få det i stand så fort som mulig.

  Han er nemlig "planteinteressert" (selv om det går mest i såing av tagetes og petunia) og skjønner at hagen her ikke akkurat er en helt A4-hage :-)

  SvarSlett
 4. Åh, himmel og hav sier jeg for ikke å ta for hardt i! For et kaos å komme hjem til. Stor medfølelse og en god klem herfra!

  SvarSlett
 5. Det der må jo være en hageeigers mareritt. Synest du tar det flott. Du har min medfølelse og sympati. Håper for alle sin del at det ordner seg til det beste for dere etter hvert.

  SvarSlett
 6. Ååå...nei - for et mareritt. Jeg kan bare forestille meg hvordan du hadde det da du kom hjem til Ground Zero. Tror jeg har begynt å grine om det hadde vært meg. Den nydelige haven din rasert på den måten. Jeg har tenkt på deg og lurt på hvordan dette gikk. Nå vet jeg at det ikke gikk i det hele tatt... Naboen er pliktig til å sette i stand tilsvarende slik det var. Men som du sier, du har mange dyre planter. Det er vel forsikringsselskapet hans som betaler dette, så du kan jo skrive en liste med priser. Enda godt naboen vet at du har en prydhave.
  Stor medfølende klem

  SvarSlett
 7. Å skrekk og gru, du har det jo verre enn meg jo! Her har jeg iallefall kontroll over hva de som graver hos oss gjør, og de er livredde for å ødelegge bedet mitt, de har fått beskjed av gubben om at da blir de skoggjaget av meg.....gliiiiis.

  Masse sympatitanker fra meg til deg. Dette var fælt!

  SvarSlett
 8. Huff, så kjedelig dette var da! Særlig når man har hatt en avtale om hvor det skulle jobbes og hva som skulle ordnes og flyttes i forkant - og ikke minst hva som IKKE skulle flyttes, og så klarer de å jobbe akkurat der likevel.

  Håper naboen har dukket opp og at dere får ordnet med minst mulig belastning for dere.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin