lørdag 14. august 2010

Frøken Pernille

Dette er mitt bidrag til Moseplassens konkurranse ‘Frøken Rose’.  Jeg har alltid litt problemer med å finne navn på disse frøknene, men når det gjelder denne så var det faktisk ganske enkelt.  Det var bare å tenke på hva som er vakkert og da falt valget helt naturlig på Pernille – min vakre svigerdatter :-)

Denne rosen tror jeg må være en av mine absolutte favoritter, det er en utrolig vakker rose.  Den frøs dessverre for meg i vinter, men jeg bare måtte kjøpe en erstatning nå i år.

Eden rose 2

Rosen er Eden Rose, en buskrose fra Meilland (1985).  Den kan i følge ‘Rosor for nordiska trädgårdar’ bli opptil 120 cm høy, remonterende og er der benevnt som ‘Pierre de Ronsard (‘Meiviolin’).  Den er herdig til H3 og det var vel grunnen til at den bukket under i vinter da det var ned mot –25 her. 

Da jeg var i Danmark i sommer så jeg en utrolig flott klatrerose i en av parkene jeg var i – Willestrup – den kom umiddelbart på ønskelisten.  Nå viser det seg faktisk at Willestrup og Eden Rose er en og samme rose (takk Ninni for oppklaringen), men vekstforholdene er tydeligvis noe bedre i Danmark enn her iom at den var såpass høy.  Eden Rose går altså under navnene ‘Pierre de Ronsard (‘Meiviolin’), Eden, Eden Rose, Eden Rose 88 og Willestrup.

7 kommentarer:

 1. hei, så trivelig å høre fra deg, jeg har savnet blogginnleggene dine i sommer kan du skjønne :)
  Nydelig rose, og veldig kjekt at den fikk være med på konkurranse!

  SvarSlett
 2. Flott bilde av en nydelig rose. Lykke til i konkurransen, tror du kommer høyt opp på resultatlisten.

  SvarSlett
 3. Åh ja.. har to stk ved døra her. Er helt fantastisk!

  SvarSlett
 4. Der var den, ja! Sååå nydelig, og så koselig å lese bakgrunnen for navnevalget :) Gleder meg til mange Danmarksinnlegg fra deg fremover

  SvarSlett
 5. NYDELIG !
  Hadde denne rosa for nokre år sidan, den var berre skjønn. Elles mykje lekkert på bloggen din, kommer nok tilbake.

  SvarSlett
 6. Den var lekker! Og flott bilde - lykke til!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin