fredag 20. august 2010

Liljeblomstring den siste uken

Leste akkurat på Facebook at Helene hadde fått kassevis med herlige liljer av en hagevenn!  Heldige Helene, jeg misunner deg bitte, bitte litt :-)

Her er det nok ikke kassevis med liljer, men det blir stadig flere av dem i hagen – de er jo så flotte og de fleste har jo også en herlig duft (i allefall utendørs).  Så her er et knippe av dem som har blomstret den siste uken (drøyt).

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Pink-Perfection
‘Pink Perfection’

IMG_3940 IMG_6358
Lilium regale ‘Stargazer’

IMG_5883 IMG_3801
Lilum citronella Ukjent

 
IMG_6499
‘Devotion’

IMG_6379 Rose Clair
‘Golden Standard’ ‘Rose Clair’

 

Landini
‘Landini’

IMG_6634 
Lilium speciosum henryi
(egentlig passer den ikke hos meg pga fargen, men jeg synes den er fantastiske i formen)

Mother's choice Nippon
‘Mother’s Choice’ Den skulle ha vært helhvit, men er gulhvit og passer egentlig ikke så veldig godt i det hvite bedet… ‘Nippon’

 

Og her gikk det litt galt ………

IMG_3929

IMG_3926

Dette skulle ha vært en triumphator-lilje,
hvit med rødlilla “svelg”
Og dette skulle ha vært ‘White Pixels’, hvit med burgunderrøde flekker mot midten av blomsten.

6 kommentarer:

 1. Hei. Så flott blomstring du fortsatt har på liljene dine, ser du har flere av de samme som jeg har, men mine er stort sett ferdige..... (hmm er det en liten høstdepresjon som sniker seg fram her hos meg tro? Det er da alt for tidlig! Får ta meg sammen og nyte høsten nå!)

  Sola skinner og det er fortsatt mange planter som blomstrer så det går nok bra!

  Ønsker deg ei god og sommerlig helg!

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 2. Hvor er de flotte allesammen, jeg er ikke i tvivl om at jeg skal have flere liljer, når jeg ser dine:) Jeg har haft svært ved at holde liljebillerne i ave, men i år fik jeg alligevel blomst i 3:o)

  SvarSlett
 3. Her er foreløpig beholdningen av liljer 0, men det tror jeg sandelgi min hatt jeg må gjøre noe med neste år......men hvor??????

  Utrolig vakre liljer - Pink perfection var en drøm!

  SvarSlett
 4. Heidi; da er det tydeligvis senere her hos meg enn hos deg. Her er det ennå flere av liljene som ennå ikke har sprunget ut så jeg har mer i vente :-)

  Lisbeth; Selv om det etterhvert begynner å bli en del liljer regner jeg med at de blir flere her også :-) Liljer er bare herlige, og i år har liljebillene heldigvis vært mindre plagsomme enn tidligere.

  Ellen; Du finner sikkert et ledig hull et eller annet sted (eller har du bestilt altfor mange planter på planteimporten) :-)
  Pink Perfection er nydelig og duften kjenner man faktisk ganske langt unna.

  SvarSlett
 5. Jeg lenket til liljepostene dine fra Moseplassens Facebookgruppe jeg, det er jo en fryd å se, og jeg driver med en "se så fin sensommer/høsthagen kan være" kampanje nå ;)

  Det er jo ikke den største lesegruppa der foreløpig, men kanskje når posten ut til en par ekstra.

  Men du, gjør du noe smart for å få inn pene lenker på facebook? Det er noe med bloggen din som gjør at det kommer med en masse stygg tekst, men jeg ser det ikke gjør det når du lenker dit selv.

  SvarSlett
 6. Alltid flott med litt ekstra reklame Anne :-)

  Og det der med linkene, ja det irriterer jeg meg grønn over. Ninni har klagd på det samme. Når jeg legger ut linker får jeg også den samme teksten, men jeg legger musemarkøren over teksten (da blir den guloransje), klikker slik at den blir blå inne i boksen og sletter den (boksen blir tom).

  Før var ikke dette noe problem, nå betyr det at jeg ikke får med den første teksten i innlegget - veldig irriterende. Og ikke vet jeg helt hva det skyldes heller, men jeg tror det oppsto etter at jeg la inn etiketter i en sky. Det hjelper imidlertid ikke å gå tilbake til vanlig visning, antageligvis fordi det ligger igjen noe scriptkode - og det har jeg ikke giddet å se etter ennå....

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin