fredag 4. juni 2010

En hagerunde i begynnelsen av juni

Nå er det lenge siden sist, får prøve å ta meg selv i nakken å komme i gang med bloggingen igjen.  Jeg mistet liksom litt av piffen etter episoden med naboen, men nå begynner det å komme seg igjen.

Selv om jeg ikke har blogget har jeg fått gjort litt i hagen og drivhuset allikevel, bl.a. har vi utvidet bedet som naboen raserte og fått satt ned noen nye planter.  Foreløpig har jeg fått satt ned noen roser og liljer og noen få stauder, flere kommer vel etter hvert.  I tillegg har jeg fått satt ned alle løkene som ble kjøpt i Amsterdam samt liljene fra Hagemessen som har stått i potter og vokst seg til.

Litt blomstring
Foreløpig er det ikke så mye som blomstrer rundt om i hagen, men litt er det da.  Både valmuer, dagliljer og liljer står med knopper nå så det er vel ikke lenge til de blomstrer – det gleder jeg meg til.

Steinbedet som ble laget høsten 2008 begynner nå å fylles ut.  Det er litt dårlig med planter på den ene siden, men der har vi nå lagt den største steinen vi hentet opp etter hagemassakeren.  Jeg skal fylle på med mer jord og plante til med noen sommerplanter og planter fra barnehagen.

IMG_3053

IMG_3061 IMG_3049
Aubrieta argenteovariegata Denne vet jeg ikke hva heter, en utrolig søt bunndekker jeg fikk av Ninni i fjor. Helt utrolig som den har vokst siden da.
IMG_3050 IMG_3070
Tulipa bakeri ‘Lilac Wonder’ Veronica gentianoide – Kosakk-verbena har begynt blomstringen
IMG_3048 IMG_3060
Clematis alpina har en utrolig blomstring Ranuculus aconitifolius flore pleno
IMG_3066 IMG_3069
Brunnera macrophylla ‘Emerald Mist‘ Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’

Jack-Frost
Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’


Grønnsaker og jordbær er godt i gang

IMG_3073 IMG_3074

Fuchsiaer og Pelargonium
Alle Fuchsiaene og Pellisene har nå kommet seg ut på terrassen, igjen i drivhuset står bare stiklingene.

IMG_3081
Fuchsiaene har det foreløpig litt trangt om plassen, jeg må fundere på hvordan jeg skal få plass til en hylle til på terrassen.

IMG_3082 IMG_3083
Her står alle Pellisene som tåler en vannskvett Og her står alle de litt mer sarte, f.eks. alle Rosebud’ene

 

Venteplanter
Og som vanlig er det fullt opp av venteplanter overalt. Det er ikke så mange igjen i drivhuset, de fleste har kommet seg ut (bortsett fra “hengeplanter” og blomkarse) og venter på å komme ned i enten bed eller krukker.

IMG_3075 IMG_3077
Blomstrende Dahlia og Canna’er i skjønn forening Flere Dahlia’er og Canna’er
IMG_3076 IMG_3078
Og langs med drivhuset står alle sommerblomstene og venter på en bedre tilværelse :-) Og her er barnehagen, stappende full av stauder som ble sådd i fjor.

3 kommentarer:

  1. Jøsses - den alpinaen ser jo ut som et manipulert reklamebilde!

    SvarSlett
  2. Her var det jammen mye som blomstrer allerede. Når jeg ser alt som står på vent, forstår jeg at det kommer til å bli enda frodigere utover sommeren.

    SvarSlett
  3. Nå gleder jeg meg bare til bilder fra fremtidige hagevandringer så jeg får se hvordan det ser ut når alt som står på vent kommer på plass og begynner blomsterprakten sin:)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin