onsdag 16. juni 2010

Storkenebb, akeleier og litt bladverk

Foreløpig er det ikke den helt store blomstringen her hos meg, tror nok det kalde været får ta skylden for det.  Men det begynner å fylles godt ut i bedene så hvis vi skulle være så heldig å få litt varme snart tror jeg nok at det “eksploderer”.

Litt blomstring er det da allikevel så her kommer det noen bilder av de fleste storkenebbene og akeleiene som er i blomst, og så litt bladverksplanter til slutt :-)

Bildene er klikkbare.

IMG_3140
G. sylvaticum ‘Amy Doncaster’ sammen med Allium ‘Purple Sensation’

IMG_3190 IMG_3151
G. phaeum album G. phaeum ‘Lily Lovell’
IMG_3159 IMG_3162
Dette vet jeg ikke hva er, på lappen står det Baker’s Pink, men det er det ikke.  Kanskje det er en “vanlig” sylvaticum? G. sylvaticum ‘Baker’s Pink’
IMG_3173 IMG_3176
G. ibericum subsp jubatum ‘White Zigana’ G. macrorrhizum ‘Spessart’
IMG_3204 IMG_3205
A. clematiflora A. clematiflora
IMG_3155 IMG_3135
A. vulgaris flore plena ‘Black Barlow’ ??
IMG_3165 IMG_3167
Brunnera macrophylla ‘Emerald Mist’ Brunnera macrophylla ‘Looking Glass’

IMG_3123
Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’

6 kommentarer:

 1. Nydelige nebb og Akeleier :) So blir eg litt misunnelig på Alliumane dine ;) Eg satte ned løk for ett par år sidan, og det kjeme berre lit tufsete bladver og so forsvinn det heilt. Fikk løk med systå mi og ho flytta sine samtidig og ho har hatt blomstring både i fjor og i år. Hm, skal tru kva gale eg har gjort. Kordan likar dei det. mine står i full sol og kanskje litt tørt. Ha ei fortsatt fin veke :)

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder:) Ja nå venter vi på at det virkelig skal blomstre stort i hagen. De neste her nå er nok roser og klematis:) Peonene er i gang, men jeg har dem litt ulike steder så jeg håper de varer litt:) Klem

  SvarSlett
 3. Lekker kombinasjon du viser øverst! Mange flotte geraniumer og akeleier. De brunneraene likte jeg også veldig godt. 'Looking glass' var et treffende navn :-)

  SvarSlett
 4. Mariann; Her står Alliumene flere steder hagen, både i full sol og halvskygge, tørt og litt fuktig og de ser ut til å trives uansett (de frøsår seg som bare det og blir bare flere og flere for hvert år) :-)

  SvarSlett
 5. Hei Wenche, og takk for hyggelig besøk og kommentar på bloggen min.
  Her var det mange fine bilder :) Både storkenebb og akeleier er jeg veldig glad i, og så mange flotte du har. Den mørke Nora Barlow-akeleien var lekker.
  Brunnera har jeg ikke i hagen, men det skal jeg se etter på neste plante-handletur, virkelig dekorative blader :)

  SvarSlett
 6. Sukk, så mye lekkert du har :) Nydelige Geranium bl.a som jeg blir mer og mer glad i. Jakter stadig på sorter som blosmtrer hele sommeren. Det er så spennende med alle hybridene. Dine Allium har en farve som jeg har kjøpt mine i. Mon tro de blekner med årene? Eller kanskje det er frøplantene blir lysere? Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea' er 'srunning'! De har den riktige limegule farven. Bladverket er lekkert, røde blader er virkelig flott i beden. Jeg hadde et gult kick i fjor, men nå er det over. Og her sitter jeg med 5 eller 7 store Achillea 'Moonshine' i lavendelbedet som lyser mot meg...

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin