tirsdag 14. februar 2012

Blomsterfavoritter med x-faktor VII


Ghislaine-de-Feligonde-(3)
Ghislaine de Féligonde
Turbat, Frankrike 1916

Ja så var vi altså kommet til oransje, en farge som stort sett glimrer med sitt fravær i min hage bortsett fra en og annen ringblomst i grønnsakshagen.

Men så har vi denne skjønnheten her da – Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’ – som har fått “innpass” blant rosene. Den starter med oransje/aprikosgule knupper som etterhvert går over mot rosa for deretter å blekne til gule, nesten hvite blomster.

‘Ghislaine de Féligonde’ er en buskrose med få tagger, mørkegrønne blader og den kan få opptil 30 blomster på en gren. Den kan bli ca 150 cm i høyde og bredde og blomstene er små til mellomstore og fyllte. Den har en herlig, ganske søt og sterk musklignende duft.

Ghislaine-de-Feligonde-(2)   Ghislaine-de-Feligonde-(13)
     
Ghislaine-de-Feligonde-(9)   Ghislaine-de-Feligonde-(10)
     
Ghislaine-de-Feligonde-(7)   Ghislaine-de-Feligonde-(4)
     

 

Moseplassen har satt i gang en “maraton-konkurranse” som går over en hel måned. Etter åtte innledende runder med blomsterfavoritter i forskjellige farger i hver runde, skal vinnerne kåres i slutten av februar.

I denne runden er det oransje blomsterfavoritter som skal konkurrere, har du lyst på å være med finner du mer informasjon på Moseplassens hjemmeside.

image

5 kommentarer:

 1. Den rosen var utrolig flott! Og veldig blomsterrik. Og det kommer fra en som ikke har en eneste rose i hagen :)Lykke til!
  Marit

  SvarSlett
 2. Av denne rosen så oser det av x-faktor. Helt fantastisk nydelig!

  SvarSlett
 3. Så tandre og fine farver! Nydelig rose! Jeg har allerede sittet og ønsket meg slik og terpet på navnet, etter en titt i et gammelt haveblad. Lykke til med dine lekkerbiskener! PS. Er den krevende å få til?

  SvarSlett
 4. En sann nytelse. Passelig stor, krever lite, blomstene er nydelig i alle stadier, fin alene, kler selskap. Kombinasjonen hvitt (fullt utsprunget), fersken (litt utfoldet) og oransje (knopp) i samme klase og over hele busken samtidig, er uslåelig!
  Har hatt den i hagen i mange år og med litt kujødsel om våren og én lusekur litt utpå, blomstrer den hele sommeren. Den liker å få trimmet vekk gamle blomsterstander, ellers gjør jeg lite med den.
  En frøs tilbake etter den harde vinteren i fjor, ellers tåler den det meste her i Asker (sone 3-4).
  så løp og kjøp!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin