torsdag 16. februar 2012

Blomsterfavoritter med x-faktor VIII


Bela-Lugosi

Hemerocallis ‘Bela Lugosi’

Jeg har jo en del favoritter og “diller” og det er fremdeles flere av dem som ikke har blitt representert i de syv foregående rundene, Fuchsia, Pelargonium, Iris, Liljer, Hosta, Heuchera og Hemerocallis for å nevne noen.   Valget i denne runden falt på Hemerocallis, eller Dagliljer som de heter på norsk.

Bela Lugosi var en ungarsk skuespiller som gjorde vampyrene kjente i filmen ‘Dracula’, og den mørke personen han skapte var inspirasjonen til denne dagliljens navn.

‘Bela Lugosi’ har mørk lilla, nesten svarte blomster med gulgrønt svelg og blomstene kan bli opptil 18-20 cm store. Den blir ca. 90 cm høy og kan blomstre forholdsvis lenge i juli-august.

Bela-Lugosi2

Moseplassen har satt i gang en “maraton-konkurranse” som går over en hel måned. Etter åtte innledende runder med blomsterfavoritter i forskjellige farger i hver runde, skal vinnerne kåres i slutten av februar.

I denne siste runden er det fritt frem blant blomsterfavorittene – uansett farge. Har du lyst på å være med finner du mer informasjon på Moseplassens hjemmeside.

image

5 kommentarer:

 1. Ahhhh, den var lekker altså! Og artig bakgrunnshistorie!
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Lekker! nesten så den lyser inn. Det er noe besnærende med disse dypt mørke fargene. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Dramatisk og lekker!
  Lykke til!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin