torsdag 2. februar 2012

Blomsterfavoritter med x-faktor


Moseplassen har satt i gang en “maraton-konkurranse” som går over en hel måned. Etter åtte innledende runder med blomsterfavoritter i forskjellige farger i hver runde, skal vinnerne kåres i slutten av februar.

Først ut er rosa – og har du lyst på å være med finner du mer informasjon på Moseplassens hjemmeside.

image

Første frøken ut i konkurransen fra min side blir Dahlia ‘Marlene Joy’, en nydelig rosa rufsete frøken som gleder meg i hagen fra juli og helt til frosten kommer. Frøken Marlene er en semi-kaktus som blir 120-150 cm høy og får relativt store blomster på 15-20 cm.

Da jeg satte ned mine første Dahlia-knoller for noen år siden hadde jeg nok ikke trodd at antallet skulle bli så stort som det etter hvert har blitt.  Men jeg har blitt veldig glad i disse plantene, ikke minst fordi at de tar over showet når de fleste andre har takket for seg på sensommeren/høsten. Så i tillegg til at de knollene jeg har blir større og større for hvert år (og kan deles), havner det alltid noen nye sorter i handlekurven hver vår.

Marlene-Joy

Mange mener nok at det å ha Dahlia (georginer) i hagen både er veldig tidkrevende og krever mye arbeid. Hvis du ikke driver de frem i potter, men setter de rett i jorda er det ikke mye som kreves av innsats. Grav de ned om våren, grav de opp om høsten og lagre de tørt, mørkt og kjølig om vinteren.

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker sånne herlige bustehoder, og er blitt helt avhengig av å ha georginer i hagen! De imponerer stadig med sine kraftige stilker og store blomster!
  Ikke alle knoller lar seg vekke om våren, men jeg gir meg ikke!
  En nydelig kandidat! Lykke til!

  SvarSlett
 2. Den var flott, og det hadde vært morsomt å klare dette..og få den til å overvintre;) Lykke til!
  Ha en god ferd mot helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Denne var flott.
  Jeg forsøkte meg på dem i sommer
  men ble veldig plaget av brunsneil.
  Prøver nok til sommeren igjen.
  Ha en fin kvel videre

  SvarSlett
 4. En spennende og vakker Dahlia.. virkelig noe å tenke på for en som så langt ikke har en eneste en.

  SvarSlett
 5. Herlig blomst man blir glad av! :)
  Nydelig Dahlia!
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Lekker "rufse" Georgine, så sart og fin farve.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 7. å, wow!

  jeg har bestemt at jeg ikke skal kjøpe noen nye georgineknoller i år, ettersom vi jo har grusland utenfor her nå og jeg ikke kan være helt sikker på at bedene er klare til utplantningstidspunkt. Får nå se hvordan det foresettet går da...

  Hyggelig at jeg kunne bidra til å vekke deg fra bloggdvalen Wenche :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk alle sammen :-)
  @Anne; jeg er vel ikke helt overbevist om at de ikke kommer noen nye georginer hos deg - det er fullt mulig å plante dem i potter vet du :-)

  SvarSlett
 9. Wow! Jeg har georgine dilla og denne var flott! Navn er notert så håper jeg finner knoller i gartneriet! Det er ikke mye som kan måle seg med georginer, så håper du går videre med denne:-).

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin