torsdag 8. januar 2009

Det spirer :-)

Ja nå har det faktisk begynt å spire blant staudefrøene som ble sådd 3. og 4. januar.  I går kveld oppdaget jeg at 6 av dem hadde spirt:
Achillea 'The Pearl Superior'
Dianthus barbatus nigrescens 'Sooty'
Tanacetum parthenium
Verbascum blattaria
Verbascum phoeniceum 'Rosetta'
Verbascum phoeniceum 'Flush of White'
 

Og i dag hadde ytterligere 7 dukket opp av jorda:
Alcea rosea 'Nigra'
Allium cyaneum (kan det stemme eller har det kommet andre frø i potta?)
Echinacea purpurea (mørk burgunder)
Incarvillea zhongdianensis
Lychnis coronaria oculata 'Angels Blush'
Papaver orientale 'Royal Wedding'
Veronica longifolia 'Alba'

Men nå begynner altså problemene.  Hvor i alle dager skal jeg gjøre av dem.  De kan i allefall ikke bli stående på badet, der er det altfor varmt og blir de stående der ender jeg jo bare opp med lange, strantne spirer.

Så i helga må jeg nok gjøre en skikkelig innsats nede på planterommet (garasjen) i kjelleren.  Plantene må "ommøbleres" og settes trangere slik at de nyspirte staudene kan få mest mulig lys i passe temperatur. 

I tillegg må jeg gå hardt til verks med grønnsåpa for å bli kvitt lus og kvitfly på plantene som står der.  Pellisene og fuchsiaene klarer seg vel egentlig, men jeg regner med at de små sarte spirene ikke overlever lenge hvis lusene får snusen i dem.

5 kommentarer:

 1. Så gøy! Jeg har et lite spørsmål...Når det begynner å spire, kan jeg da flytte dem ut i garasjen, eller blir det for kaldt? Jeg har verken planterom eller drivhus, så jeg vet ikke helt hvor jeg heller skal gjøre av det...men, aller først må jeg jo så;) Det skal jeg prøve å få til i helgen:)

  SvarSlett
 2. Da får du plassproblemer etterhvert? Incarvillea har jeg "brent" meg på før og sådd for tidlig, nå har jeg frø av noen hvite Inc. - og de venter jeg nok med til februar i alle fall. Men - det er nok ikke så lenge før det titter opp litt her også er jeg redd, selv om det aller meste står trygt ute... ;-)

  SvarSlett
 3. Så spennende! Tenk spiring tidlig i januar!

  Jeg må bare begynne å lese meg opp og forberede meg på såing skjønner jeg....

  SvarSlett
 4. Å det er så deilig når det spirer:-) Det er så spennende hver dag når jeg kommer hjem fra jobb og styrter bort for å se hva som spirer. Jeg setter mine ut i drivhuset etter spiring. Det gikk veldig fint i fjor, og satser på at det går greit i år også. I år har jeg jo mye mere plass:-)

  SvarSlett
 5. oida, har du satt igang med spiring allerede! men plassen går seg nok til vettu, det er jo ikke måte på motivator for å få rydda plass når de små står trangt :D

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin