torsdag 25. juni 2009

Bjørg, Bjørn og Gerd har kommet i jorda ….

Nå er det lenge siden jeg skrev innlegg her på bloggen.  Det skyldes delvis min vonde nakke (som heldigvis begynner å bli bedre) og delvis at det har vært veldig travelt i det siste med både hagen, avslutning med avdelingen her hjemme og sommeravslutning for seksjonen.  Men bilder av blomstringen i hagen har jeg da fått tatt allikevel så da får jeg se om det ikke kan bli noen innlegg de nærmeste dagene.

Men så tilbake til Bjørg, Bjørn og Gerd.  Det er selvfølgelig ikke personer det er snakk om, IMG_7345men georgineknoller :-)  På bursdagen min kom Anne på Moseplassens kjempehyggelig mann innom med to kasser fulle av georginer i god vekst og det var fritt frem til å velge det jeg ville ha!

Det meste av beskjedenhet ble lagt til side og jeg kapret meg de fleste som var i nyanser av rosa og lilla samt hvitt.  Disse var altså merket med ‘Bjørg’, ‘Bjørn’, ‘Gerd’ (en hvit og en lilla), og Rosa.  Jeg er selvfølgelig kjempespent på hvordan de ser ut når de begynner å blomstre.

I tillegg hadde Anne sendt med en kjempesøt rosa Akeleie med varigert bladverk.  Den har jeg plassert sammen med en nyinnkjøpt Rosa ‘Chianti’.  Det var ganske flaut å sende 3 tuslete georginer i retur, men jeg får trøste meg med at Anne forhåpentligvis snart dukker opp på hagebesøk for å få med seg stauder hjem :-)

Disse akeleiene blomstrer i hagen nå.  Kjempesøte og utrolig like Clematis, men i miniatyr.

AquilegiaClematiflora AquilegiaClematiflora2
Aquilegia clematiflora Aquilegia clematiflora ‘Royal Purple’

5 kommentarer:

 1. Så fint å få ferdig drevne knoller!
  Georginer er flotte, og så produserer de så mange blomster så det er bare å plukke i vei. Jeg liker dem:)
  Akeleiene dine var utrolig flotte, jeg tror jeg må se etter de sortene.

  SvarSlett
 2. For noen fantastiske akeleier! De er så vakre. Jeg har plantet dahlia for første gang i år. Noen er selvsådde fra en blanding. Første ble brunorange......æsj....den ble brutalt rykket opp. Håper de andre ikke blir like......

  SvarSlett
 3. Heldig du da :-)
  Er litt "motstander" av georginer i eigen hage (berre fordi dei må opp av jorda om vinteren), men synest dei er kjempefine i andre sine hagar.

  Blir spennande å sjå korleis dei blir :-)

  SvarSlett
 4. Spennende!! :o) Så heldig du er! ...blir kjempegøy å se hvordan de blir etterhvert, gleder meg til bilder!! Har blitt mer og mer glad i georginer jeg, de er jo så fine å ta buketter av, for jo mer man tar, jo mer blomstrer de - og sånt liker man! :o)

  ...du har virkelig plukket ut lekre farger, blir spennende!

  søte akeleier forresten!

  Ønsker deg en vidunderlig uke! :o)

  SvarSlett
 5. Det var da bare hyggelig å kunne dele av overskudd :)
  Bare så leit at jeg fikk de så seint av gårde, håper de har fått en pangstart nå i varmen og at du rekker en god dose blomstring før kulda tar de.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin