tirsdag 30. juni 2009

Roseblomstringen har virkelig tatt av

Nå har jeg gått og ventet på på roseblomstringen i aldri så lang tid synes jeg.  De fleste av rosene som ble satt i fjor og forfjor hadde massevis av knupper, men ville liksom ikke springe ut.  Men med den siste ukas “hetebølge” har det virkelig tatt av.  Det ser utvilsomt ut som om rosene trives vesentlig bedre enn hva jeg gjør i varmen, det eneste jeg får gjort om dagen er å være i skyggen, vanne og ta bilder (bortsett fra å være på jobben da).

Og jammen ser det ikke ut til at det kommer en del blomster på de rosene som ble kjøpt i år også.  Men det er neimen ikke rart om det tar tid, de ble jo liggende i mange uker før jeg fikk somlet meg til å få dem i jorda.

Så her er en liten presentasjon av de rosene som har sprunget ut de siste dagene.

’Louise Odier’
En av mine yndlinger blant rosene.  Den har virkelig slått ut i full blomst de siste dagene med massevis av blomster på de 5 buskene som står litt rundt omkring i hagen.

 

‘Schneewittchen’
Nydelig rose, men jeg synes den vokser så sent.  Men det kan selvfølgelig skyldes at den står litt for skyggefullt til på østsiden av huset.

 

Heritage Heritage

‘Maidens Blush’
Nydelig og kanskje for øyeblikket den buskrosen som har vokst seg størst her på 2-3 år.  Har massevis av både knupper og utsprungne blomster allerede.

 

‘Schneewaltzer’
Denne har virkelig tatt av i år med utrolig mange store og flotte blomster.  Nydelig både i knupp og utsprunget.

 

‘Abraham Darby’
Denne ble satt i fjor som erstatning for en som døde, men det ser faktisk ut til å gi en del blomster allerede i år. Nydelig!

 

‘Rosa mundi’
Egentlig ikke “my cup of tea” siden jeg jeg liker bedre det rene og enkle.  Men må-ha-syken slo til i fjor og jeg må vel innrømme at den gjør seg ganske fint der den står.

 

‘L. D. Braithwaithe’
Rødt er ikke min farge, men denne ble innkjøpt fordi jeg trodde den skulle være veldig, veldig mørk.  Den er nok helt på grensen (mørkere enn bildet viser), men har nydelige blomster og får nok lov til å stå der.

 

‘New Dawn’
Denne er jeg også veldig glad i – maken til blomstervillighet er det ikke mange som har, fra juni og til frosten kommer.  Og blomstene er jo flotte også da.  Foreløpig har den hatt litt problemer med å strekke seg i høyden, men det begynner å hjelpe.  Meningen er at den (dvs 5 planter) skal dekke leveggen og en rosebue på sydsiden av huset (delvis dekket av en kjempetuja så noen av dem står litt skyggefullt) sammen med Clematis.

 

 

‘Coral Dawn’
Denne har det liksom ikke blitt noe greie på, vokser sent.  Men jeg leste et eller annet sted at den krevde mye sol så da er vel det grunnen.  Den står nemlig også på østsiden av huset.

 

‘Astrid Lindgren’
Nydelig rose som dessverre står litt for trangt hos meg og ikke får foldet seg skikkelig ut.

 

 

‘William Shakespeare’
Nok en rød buskrose, men en virkelig mørk og flott en som ble plantet i fjor.

 

‘Aimable Amie’
Nydelig historisk rose med sterk duft.

 

Flammentanz  

‘Flammentanz’
Rød (need I say more).  Jeg kaller den bare Eriks rose, han hadde nemlig lyst på en sånn :-)  Men det hjelper på med de mørke blålilla riddersporene som står rett i nærheten, men det fikk jeg ikke tatt bilde av nå – det sto en stige i veien.

 

Lykkefund Lykkefund

‘Lykkefund’
Stakkars!  Der står de i urtebedet de tre rosene som ble plantet i fjor høst.  Meningen er å sette opp en pergola mellom urtebedet og det runde bedet, men så langt har vi ikke kommet enda.   Men nå tror jeg det nærmer seg, er antageligvis det neste på programmet så fort Erik er ferdig med siste utspring på huset.  De ble som sagt plantet i fjor og har kommet med massevis av knupper i år og enkelte har sprunget ut, men jeg er redd blomstringen er over før pergolaen er oppe :-)

 

‘Winchester Cathedral’
Nok en flott Austin-rose som ble plantet i fjor og som kommer med ganske mange knupper i år.

5 kommentarer:

 1. Vakker vakket. Roser er virkelig flotte, og aller finest når det blomstrer mange samtidig.

  SvarSlett
 2. Å så mange vakre roser du har! Jeg er helt novise når det gjelder roser, og de aller fleste av mine er nye av året, men sandelig kommer det blomster på dem også:-) Coral Dawn er den av de nye som har vokst raskest. Den står i full sol her.

  SvarSlett
 3. Nyyydelige roser! Vi har nok mye samme smak :)

  'Aimable Amie’ er så søt, jeg har henne på ønskelisten min :) Min Heritage er ikke noe flink itl å vokse synes jeg. Den bli ganske høy, men har dårlig forgrening selv om jeg klipper den ned hver vår.

  SvarSlett
 4. Imponerande samling av roser!! Forstår at du må vere rosegal :-) Har kun kjøpt to roseplanter mitt liv, der New Dawn er ei av dei. Den er liten enno...gler meg til den tek laust!

  Ha ein strålande dag!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin