onsdag 1. juli 2009

En liten hagevandring

Den siste tidens varme har fått det til å eksplodere ikke bare blant rosene, men også staudene har virkelig kommet godt i gang. 

Apropos eksplodere – Turbolotte skrev en artikkel om stilen ‘Eksplodert hagesenter’ og jeg tror jeg bare må innrømme at det er vel mer eller mindre den stilen som er i hagen her også.  Men sånn går det når man lider av ‘må-ha-syken’, samlemani (planter), diverse diller og at plantene etter lang tids “lagring” i potter på et skyggefullt sted bare må i jorda etter innfallsmetoden.


Dette bedet langs veien ble lagd i fjor sommer og da var det stort sett sommerblomster og georginer som gjorde sitt til at det så sånn noenlunde fyldig ut.  I år har staudene virkelig kommet godt i gang og spesielt Riddersporene ser ut til å trives alldeles fortreffelig.


Her må jeg “ommøblere” og supplere.  En del planter har blitt altfor store og tar helt overhånd.  Og så er det litt dårlig med planter som blomstrer fra juli og utover høsten.


Litt dårlig med blomstring foreløpig, kun Rosa ‘Louise Odier’ og noen Cosmos.  Etterhvert kommer vel både Storkenebb, Storhjelm og en jeg ikke husker navnet på.


“Det hvite bedet” på østsiden av huset som ikke ble helt hvitt.  Den hvite riddersporen er lys lilla og av de hvite storkenebbene er rosa.


“Drivhusbedet” begynner endelig å fylle seg ut.  Dessverre er det utrolig mye ugress her så jeg sliter litt med å holde det unna.


Clematis recta, Delphinium ‘Blue’ og to forskjellige storkenebb.


Clematis recta ‘Purpurea’      

4 kommentarer:

 1. Så vakre bed du har! Fine bilder.

  SvarSlett
 2. He..Ja, må-bare-ha syken ja:) Men så gøy! Mye flott til deg, og Riddersporer er en favoritt til meg også. Takk for en flott titt i hagen din.

  :))

  SvarSlett
 3. Får så lyst til å lage fleire bed i hagen når eg ser slik blomsterprakt, men landar trygt på beina når eg les om vanskar med å halde ugraset unna! Då hugsar eg kvifor eg har så lite bed :-)
  Så eg kosar meg med å sjå på vakre bilete av andre sine bed.

  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg elsker stilen eksplodert hagesenter!! Takk for titten i de vakre bedene dine:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin