torsdag 2. juli 2009

Orientalske valmuer

I år har de orientalske valmuene fått fart på seg og antall blomster har økt veldig fra i fjor.  Foreløpig har jeg ikke mange – bare 4, men jeg ser ikke bort fra at det blir flere av disse flotte staudene etterhvert. 

Jeg har sådd to typer i år (‘Victoria Louise’ og ‘Royal Wedding’) som foreløpig står i ‘barnehagen’ og venter på utplanting et eller annet sted.

De orientalske valmuene har pelerot og liker egentlig dårlig å bli flyttet, men i våres delte jeg en av plantene og det ser da ut til at den trives godt hos modern.  Men den beste formeringsmetoden er nok rotstiklinger eller frø.

Høyden varierer fra 50-100 cm avhengig av sorten, de blomstrer i juni-juli og er veldig hardføre. De bør plantes bak noen høyere planter iom at de dør helt ned etter blomstringen og etterlater seg etterhvert en tom plass i bedet.

Papaver orientale ‘Papillion’

 

Papaver orientale ‘Checkers’

 

Papaver orientale ‘Pink Ruffles’

 


Papaver x intermedium?

Denne sto i hagen da vi flyttet inn.  Ikke akkurat min favorittfarge, men det lyser flott opp om våren/forsommeren.

Jeg er usikker på hva den heter, men etter litt googling lurer jeg på om det ikke må være Papaver x intermedium.  Beskrivelsen og bilder jeg har funnet passer i allefall veldig godt.

Den blir ca. 90 cm høy og blomstrer i slutten av mai/begynnelsen av juni.

Den er litt “brysom” iom at den brer seg voldsomt (og relativt fort) utover med rotsystemet og hvis man ikke passer litt på tar den fort overhånd. 

6 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅ så vakre de var!

  SvarSlett
 2. Orientvalmuer er nydelige.
  Jeg har og den litt brysomme og påtrengende valmuen du skriver om, men jeg har heller ikke navn på den. Har prøvd å bli kvitt den et sted i hagen, men det er heller fåfengt.
  Jeg har ei venninne som klipper ned alle stilker og blad når valmuene er avblomstret og hun pleier å få både en og to ekstra blomstringer. Jeg har selv sett det så jeg vet det er riktig, men jeg aner ikke hvordan det går til. Sånt skjer ikke med mine:)

  SvarSlett
 3. Vakre! Har bare den enkle oransje, men skulle få den fyllte av søsteren min når det blir frø. Den hvite skal jeg få tak i, den er vakker.

  Riddersporene ja! Noen av mine måler og 2.5 meter! Helt utrolig:))

  :)

  SvarSlett
 4. Så mange spennende og vakre valmuer! Det er foreløpig en uprøvd plante hos meg, bortsett fra "den brysomme". Men hos meg holder den seg i et lite område, hvor den kvikker opp en ukes tid.
  Takk for tipset ditt vedrørende rosen jeg etterlyser navnet på. Du er nok nærmere enn meg med riktig navn. Venter på flere forslag, og ser hva som kommer nærmest ang. bilder og beskrivelse.

  SvarSlett
 5. Bedårende valmuer du har sådd, de var kjempefine!

  Valmuer er så delikate og vakre, selv ha rjeg P. orientale Coral Reef som jeg er veldig glad i. Jeg har nok plassert de litt dumt, de står nesten solitært og etterlater seg mindre pene blad når blomstene visner. Frøstandene derimot synes jeg er veldig dekorative :)

  SvarSlett
 6. Nydelige orientvalmuer du har! Har sådd to forskjellige typer i år, og har planta de ut i beddet nå, men er nesten sikker på at de ikke kommer til å blomstre i år, for ser ikke noe tegn til blomsterstengel i det hele tatt... Huff... Har du peiling på om de overlever vinteren? Har det litt for meg at de sår seg selv, men overlever de også via rotsystemet??? Blir nesten deprimert hvis ikke de overlever...:(...

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin