onsdag 15. oktober 2008

En hund etter hageblader ....

IMG_9124 Jeg er altetende når det gjelder hageblader, abonnerer eller kjøper stort sett det jeg kan komme over av norsk-, svensk- og engelskspråklige utgivelser.  Synes det er kjempekoselig å sette seg godt til rette i sofaen nå om høsten (og ellers i året for den del) og nyte synet av alle de flotte plantene og hagene som blir presentert.  For ikke å snakke om at man få mange gode tips til hva man kan gjøre i sin egen hage.

Det er sikkert flere "hagegale" enn meg som har stor glede av å lese hageblader. Her har jeg skrevet litt om de jeg kjenner til, men kanskje dere har tips om noen flere?  Jeg har også satt på gjeldende priser og hvor man kan evnt. kan få tegnet abonnement.

Hvis jeg skal trekke frem et favorittblad må det bli Gardener's World - men jeg er veldig glad i Hagen for Alle også :-)

Gardener's World

Min absolutte favoritt.  Et kjempeflott blad (og stort) med flotte bilder og artikler som så vidt jeg kan skjønne dekker de fleste områder av det å 'hage'.  Massevis av tips gjennom året av kjente engelske hagepersoner som Monty Don, Alan Titchmarsh, Pippa Greenwood, Rachel de Thame m.fl.  Nå har jeg ikke noe problem med å lese engelsk, men tenk om vi kunne hatt noe tilsvarende på norsk – det hadde vært noe det.

Gardener's Worlds hjemmeside 
Her kan du se Gardener's Worlds tv-programmer på BBC

Pris: 12 utgaver koster kr 614 hos Bladbutikken 

Hagen for alle

Et kjempeflott hageblad med mange interessante artikler og en rekke tips for oss hagere.  Dette er den norske utgaven av 'Allt om Trädgården'  og så vidt jeg kan se har de fleste artiklene svensk opphav, men de blir ikke mindre interessante for det.  Det kunne imidlertid godt ha vært mer stoff fra Norge.

Hagen for Alle's hjemmeside

Pris: Koster kr 319 for et halvt år (7 utgaver), kr 629 for ett år (14 utgaver) eller kr 49,50 pr. utgave i løpende abonnement.

Abonnement kan ikke tegnes på nettet!!!! (i 2008???) - man må ringe 23 06 87 02.  Har man først tegnet abonnement kan man "betjene" det via siden: Kundeservice

Norsk Hagetidend

Som medlem i Det norske hageselskap får jeg dette automatisk i postkassa 10 ganger i året.  Bladet har mange gode og interessante artikler og mitt inntrykk er at bladet faktisk har blitt en god del bedre den siste tiden (synes kanskje det var litt "kjedelig" tidligere).   Som medlem i Hageselskapet får man også en rekke fordeler - les mer om det på

Hageselskapets hjemmeside 

Pris: 10 utgaver pr. år koster kr 495 (inkl. medlemskap i Det norske Hageselskap)
Abonnement kr 550

Abonnement: Kan bestilles på hjemmesiden

Gardens Illustrated

Dette bladet abonnerte jeg på for noen år tilbake, men det ble litt tamt og stramt for meg (litt posh liksom).  Bladet har riktignok en del gode artikler med kjempeflotte bilder.  Jeg har ikke vært fristet til å prøve igjen, men man skal aldri si aldri... 

Pris: 12 utgaver koster kr 569 hos Bladbutikken

Hem ljuva hem – Trädgård

Et hageblad jeg har kjøpt en del om sommeren (har ikke funnet det ellers i året) med løssalgspris kr 29.  Ikke verdens mest innholdsrike hageblad, men ett og annet nyttig og artig kan man da finne.  Synes i allefall at det er verdt prisen.

Pris: 7 utgaver for SEK 112,50

Abonnement kan bestilles hos Plaza Publishing Group AB

Allt om Trädgård

Dette er 'Moderbladet' til Hagen for Alle og har en del sammenfallende artikler.  Et flott blad på alle måter som jeg ofte kjøper om sommeren.  Hadde nok kommet til å kjøpt det ellers i året også, men har ikke funnet det i noen utsalgssteder jeg har vært hos om vinteren.

Pris:  I Sverige koster 15 utgaver SEK 595, 7 utgaver SEK 289 – hva prisen blir i Norge vet jeg ikke.

Hjemmesiden
Abonnement: Utenlandske kunder må ta kontakt via telefon
+46-(0)8 - 454 95 26

Narvesen tilbyr også

Drömhem & Trädgård
Maisons Cote Sud
Marie Claire Maison
Mein Schöner Garten

Er det noen som har erfaringer med disse?

Ja, og så vet jeg om House & Garden, men der synes jeg det er mest hus og lite hage...

4 kommentarer:

 1. Gardener's World er ein favoritt her også. Av dei engelske synes eg elles The English Garden er veldig bra, har du lest det?

  SvarSlett
 2. Hei
  nei det har jeg ikke verken hørt om eller lest. Jeg googlet litt og fant bladets nettside og det så jo veldig ok ut.
  Abonnerer du eller kjøper du det i løssalg?

  SvarSlett
 3. Jeg leser også mye hageblader og -bøker. Kjøpte endatil hageblad på italiensk og tysk da vi var på ferie i sommer, det sier vel kanskje litt om interessen...;)
  Norsk Hagetidend er bra, syns jeg.

  SvarSlett
 4. Så jeg er ikke alene nei. Da vi var i Italia i sommer var det veldig dårlig med engelske blader både i butikker og på flyplassene - så jeg endte opp med franske (som jeg kan forstå bitte litte grann av) og italienske (som jeg ikke forstår noe av). Men bilder av blomster og hager - jo det er like fint uansett hvilket land bladet kommer fra :-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin