lørdag 4. oktober 2008

Peer Gynt ved Gålåvannet

Dette er ikke i nærheten av å være hagerelatert, men det været som var i går kveld og i natt minner mye om det vi opplevde i august i år på Peer Gynt-spelet.

Nesten flaut å innrømme det, men i år var første gangen vi var på Peer Gynt-spelet ved Gålåvannet. Og grunnen til det er flaut?  Familien har jo hatt hytte der oppe i over 30 år og forestillingen har blitt spilt i 15, så det var på høy tid at vi fikk det med oss.

Og det blir neppe siste gangen heller.  Det var en fantastisk opplevelse til tross for øs, pøs regnvær og 7-8 grader i 3 timer. 

Vi var godt kledd både for kaldt og vått vær så vi klarte oss veldig fint, men det hadde jo vært fint om været hadde vært bedre (som det hadde vært på alle de foregående forestillingene...)

 

Det hele startet med at båtene kom glidende over Gålåvannet til tonene av Edvard Griegs 'Morgenstemning'.

Før pause var fore-stillingen tradisjonell og nasjonalromantisk, mens etter pause hadde den et mye mer moderne preg med ganske fri tolkning av Ibsens verk.  Da var det innslag av både fly, motorsykler og biler.

 

Jeg skulle virkelig ønske at det ikke hadde regnet sånn, da tror jeg at vi hadde fått et ennå bedre (om mulig) inntrykk av forestillingen.  Og ikke minst at jeg kunne ha tatt mange flere bilder.  Nå turde jeg rett og slett ikke utsette kameraet for pøs-regnet, så bildene er tatt når regnet avtok bitte litte grann.

 

I 2008 var det Dennis Storhøi som spilte Peer - for første gang, Kari Simonsen Mor Åse, "gale" Mari Maurstad spilte Den grønnkledde og Maria Haukaas Storeng spilte både Anitra og Ingrid. 

 

 

 

I tillegg kommer selvfølgelig de lokale statistene som absolutt setter preg på forestillingen.

 

 

 

 

 

Denne forestillingen kan jeg anbefale på det varmeste - en virkelig stor opplevelse.  Og jeg har i allefall ikke vært på min siste Peer Gynt-forestilling ved Gålåvannet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og skulle du ha lyst til å få med deg fore-stillingen ble billettene til 2009-forestillingene lagt ut 1. oktober på Peer Gynt.  I tillegg er det flere av hotellene i nærheten som selger pakker med hotell-opphold og billetter.

2 kommentarer:

  1. Det er et fantastisk spel ja, det setter virkelig et inntrykk på en å se det. Nydelige bilder du har tatt også, trolske og flotte :)
    Også skjønner jeg at du også har dine hytteferier i nærheten av oss, vi bor nemlig på Skåbu i våre ferier ;), deilig sted.

    SvarSlett
  2. Morsomt da;-)) Og ei venninne av meg er med i denne oppsettingen. Kjempebra!! Ha en flott lørdag:)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin