mandag 13. oktober 2008

Liljer til glede og "besvær"

Det er vel forsåvidt ikke så mye besvær, men det er jo irriterende da at de ikke kommer til å blomstre før vinteren setter inn.  Lilium-Rose-de-fonceDet er selvsagt helt og fullt min egen feil fordi jeg ikke fikk liljene vi kjøpte i Paris i våres (april) i bakken før vi gikk mot slutten av mai...

Den eneste som foreløpig er i blomst er Lilium 'Rose de Foncé' og den er da virkelig en skjønnhet også.

 

 

 

Lilium-henry-speciosum Lilum henry speciosum har i tillegg til bare å ha oppnådd 1/3 av høyden også nærmest blitt spist opp av liljebiller. 

Flere andre har også bare så vidt kommet seg litt over bakken, men de kommer forhåpentlig-vis sterkere tilbake neste år.

 

 

Lilium-Stargazer

 

 

Lilium 'Stargazer' står riktignok i knopp, men de har jo fått skikkelig høstfarger og visner vel før blomstene rekker å springe ut.

 

 

 

 

 

 

 

Men jeg synes at liljer er så vakre, og da ønsker man seg selv-følgelig flere.  Så i dag var jeg innom Plantasjen på vei hjem fra jobb.  Der var det tilbud på alle løkvester - ta 3 betal for 2 og da jeg gikk jeg ut derfra med følgende nye liljesorter:

Lilium 'Nepal' - hvit asiatisk
Lilium 'Casablanca' - hvit asiatisk
Lilium 'Montreal' - hvit/gul asiatisk
Lilium 'Montreux' - rosa asiatisk
Lilium 'Royal Gold' - gul trompet
Lilium 'Citronella' - gul heng

1 kommentar:

  1. Hei. Jeg har også gått og sett på liljer som ikke har rukket fram til blomstring og irritert meg. Derfor ble jeg så glad da i alle fall en av dem jeg har tatt inn har åpnet seg!
    Herlig!
    ;-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin