søndag 12. oktober 2008

Rosebukett, georginer "all over" og siste planteinnspurt

Det er ganske travelt på jobben for tiden og da blir det for få timer i døgnet til å få gjort alt jeg gjerne skulle ha fått unna både i hagen og med ut-og-inn-plantene før vinteren plutselig kommer.

Men å plukke inn blomster til helgen, ja det får jeg i allefall tid til.  Jeg synes det er utrolig at det fremdeles er så mye som blomstrer i hagen nå midt i oktober.

I Eriks gamle tinnølkrus har jeg satt en liten bukett med Rosa 'New Dawn', Dahlia 'Rocco', Heuchera- og Miscanthus-blader og noen Kornellbær "stjålet" hos naboen.

 

 

 

 

IMG_9289Både i går og i dag har jeg spadd opp alle overvintringsplantene; georginer, salvier, heliotrop, cannaer, paprika og chilier og enten satt dem i potter eller i grønnsakskasser for overvintring i garasjen.

Synes det var litt trist å klippe ned og spa opp alle georginene, men det måtte gjøres iom at ferien begynner å nærme seg (og det gjør vel frosten også).  Men nå står det vaser med georginer stort sett over hele huset.

Og her er par eksempler til.

IMG_9285

 

Jeg har selvfølgelig ikke fått renset skikkelig opp i alle bedene ennå, så etter å ha fjernet restene av grønnsakene i grønnsakshagen (pallekarmene) har jeg skaffet meg en nødløsning for alle pottene som sto og vannsmektet rundt omkring. 

Så nå har alle plantene fått et foreløpig hjem i en pallekarm (det er jo bare å utsette problemet, men pytt pytt.)  Her er det både geranium, humulus, lychnis, aquilegia, echinacea, tradescantia, stachys (+ noe mer jeg ikke husker) og en god del stokkroser.

 

I går var jeg på posten og hentet plantene jeg bestilte på planteliste.net.

Store, fine planter ble pakket ut og plantet i pallekarmen i dag.  Gleder meg til å få de på de riktige stedene til våren. 

Kan virkelig anbefale dette nettstedet.

Fortsatt god søndagskveld til dere alle sammen :-)

2 kommentarer:

  1. Vakre buketter:-) Syns og det er flott å ta inn blomster til pynt.

    :-))

    SvarSlett
  2. Nydelige høst buketter! Har kikket innom planteliste.net - det var mye fint der! Bare så synd lommeboka ikke tillater noen handling nå!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin