lørdag 1. august 2009

En liten hagerunde i starten av august

Noen av liljene er allerede avblomstret, men disse sto i full blomst da vi kom tilbake fra ferie.  Forhåpentligvis følger flere etterhvert.


Nepal

Montreux


Chianti

 

 

Flere av Clematisene blomstrer fremdeles for fullt


Dr. Druppel


Emilie Plater

purpurea plena elegans


Clematis florida sieboldii så jeg første gang på et hagebesøk i Molde (forumstreff på Hagegal).

Jeg syntes den var utrolig vakker og har har lyst på planten siden.  Jeg ble litt “skremt” av at den ikke var herdig her hos meg, men siden jeg overvintrer uttallige andre planter tenkte jeg at en fra eller til kan jo ikke spille noen rolle.  Så da jeg bestilte roser og clematis hos BoGrønt i vinter slo jeg til.

Og jeg har ikke angret!  Den er bare helt skjønn både når blomstene slår ut og ikke minst etter at kronbladene visner og bare midten er igjen.  Så nå gjenstår det bare å se om jeg klarer å overvintre den da.


florida sieboldiiDen ukjente clematisen som var i hagen da vi flyttet inn har gitt mange blomster i år og passer godt sammen med den gylne humlen (Humulus lupulus ‘Aureus’)  Til neste år fylles forhåpentligvis buen også av Rosa ‘New Dawn’.

 

Noen av georginene har startet blomstringen


Arabian Night


Parc Princess

 

 
Urtebedet er blitt vel frodig etter at selvsådde agurkblomster, temyntene, isopen og alle ringblomstene har begynt blomstringen.

10 kommentarer:

 1. Flotte planter hos deg!!Nydelige klematiser!!
  Ser ikke ut som dem er "druknet"
  Har planer om buer både her og der......og kanskje jeg får satt opp et par snart håper jeg:o)

  SvarSlett
 2. Myyye flott!! Og kan den ukjente klematise være jackmanii? Liknet litt, men den er kanskje mere lilla enn din.

  Takk for titten:) Nå må jeg og ut og fotografere. Strålende morgensol.

  :)

  SvarSlett
 3. Hei Wenche! Håper ferien din har vært superfin :) Hagen din er like frodig og flott som den har vært helt siden våren omsider slapp seg løs ser jeg. Liljen 'Nepal' var nydelig! Clematis Purpurea plena elegans er ny av året hos meg, jeg ble overrasket over hvor små blomstene er i virkeligheten! Bilder sier ofte ikek noe om størreslen. Jeg trodde jeg hadde fått en feilleveranse fra ROM jeg, men det er nok purpurea... Florida sieboldii var bare helt rå! SÅ lekker!

  Ja! Det hadde vært kjempekoselig å ta en tur til deg til uken :) Programmet er litt fullt, men håper å få en dag ledig. Sier fra så fort jeg vet noe!

  SvarSlett
 4. Da venter jeg spent på å se hvordan den florida sieboldii greier overvintring, for den har jeg også sikla litt på. Jeg tenker den greier seg jeg *hihi* (der viljen er sterk, ogsåvidere).

  Har du noen roser i blomst da? (hint hint.. :D )

  SvarSlett
 5. For noen flotte klematis du har!
  Jeg strever med å få klematis til å trives her, de bare forsvinner hen sakte men sikkert. Vet ikke helt hva jeg gjør feil, men prøver igjen og igjen.

  SvarSlett
 6. Jeg kjøpgte også Sieboldi i vinter. Jeg har satt den i en krukke og skal la den overvintre i drivhuset. Men nå leste jeg nettopp at den er herdig i sone 2. Den er bare så utrolig lekker!!!

  SvarSlett
 7. Så masse lekkert som blomstrer i hagen din nå!! Du har en vakker hage, det er alltid så kos å titte innom siden din og nyte bildene du legger ut!

  NYDELIGE liljer, og masse herlige klematis! Arabian night husker jeg nå at jeg skulle ha kjøpt i våres ja... Men nå er den skrevet opp på ønskelista, så til neste år håper jeg at jeg selv har den i hagen! :o)

  Ser at du har hatt en herlig hage-besøk-dag tidligere her (forrige innlegg) - gleder meg til flere bilder!! Kunne gjerne tenkt meg en tur selv ja! Herlig!

  Ønsker deg en vidunderlig uke!

  SvarSlett
 8. Takk alle sammen for kjempekoselige kommentarer :-)

  Kathrine; jeg tror også det er en jackmanmii, men er ikke sikker.

  Ninni; har ikke angret et sekund på innkjøpet av C. sieboldii - den er helt fantastisk. Håper bare jeg klarer å overvintre den. Og purpurea plena elegans er også en kjempefin Clematis (jeg visste at blomstene var mindre enn vanlig)

  Anne; Kun New Dawn som er i blomst akkurat nå, men det er flere knupper på gang - så kanskje det blir et bidrag fra meg i rosekonkurransen også :-)

  Juni; jeg hadde også problemer med Clematis til å begynne med - holdt på å gi de opp. Men ikke gjør det, de er sannsynligvis ikke døde - de kommer seg etterhvert. Mine er ikke akkurat av de største eksemplarene, men det er nok fordi de ikke får de beste betingelsene heller :-)

  Tornerose; det kommer nok mange blogginnlegg om diverse hagebesøk etterhvert - både her fra Norge og utenlands :-)

  SvarSlett
 9. Hei! Hvor har du kjøpt rosebuen din ? Den var veldig fin. Kjempeflott hage du har :-)

  SvarSlett
 10. Tini; det husker jeg neimen ikke :-(
  Men, det kan være at det var Biltema. Jeg ser at de i allefall har en som ligner veldig og billig er den også :-)

  http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Planting/Rosebue/

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin