fredag 2. juli 2010

Overfylt…. eller bare frodig?

Det er definitivt overfylt i de fleste bedene rundt om i hagen, men for øyeblikket tror jeg at jeg velger å kalle det frodig :-)

Men til høsten må jeg gjøre noe med det,  skulle ha delt og flyttet en del planter allerede i fjor…  Det er flere planter som er i ferd med å ta fullstendig overhånd og breier seg noe voldsomt, og Storkenebbene er de ivrigste.  Og de det går hardest utover er enkelte av rosene som ble kjøpt i fjor og som ikke har rukket å strekke seg nok ennå.

Foreløpig får jeg trøste meg med en ting, når det er så “frodig” synes ikke ugresset så godt selv om det er temmelig mye av det.

Klikk for å se større bilder :-)

IMG_3553

IMG_3543 IMG_3521


IMG_3536

IMG_3533

IMG_3535 IMG_3563

IMG_3500

IMG_3552
Ikke alt er like frodig – det er klokkeranken i rosebuen et godt eksempel på…

10 kommentarer:

 1. Herlig når det er så frodig!
  Alltid imponert over mengden av planter og blomster hos deg. Ser veldig lekkert ut!
  Så ble jeg nysgjerring på det mørke som blomstrer på nederste bilde.

  SvarSlett
 2. Hehe. Klokkerranken var en kontrast, ja. Flotte bilder forøvrig. Alltid fint med skikkelige tuer i stedet for pingleplanter. (ser ut over egen hage: iallfall i teorien - hehe)

  SvarSlett
 3. Tusen takk Edgar :-)
  Den mørke er en Dianthus barbatus nigrescens 'Sooty' som jeg sådde i fjor. Den var utrolig spirevillig og det virket på meg som om jeg fikk minst 4 ganger så mange planter som jeg hadde sådd frø!

  Jeg ga bort en hel del i fjor høst og resten ble satt ned litt rundt om i hagen. Til slutt ble jeg så lei at resten (og det var ganske mange planter) havnet i dette bedet. Men, det ble da ikke så aller verst, og forhåpentligvis blir det bedre når plantene rundt i rosa begynner blomstringen for alvor :-)

  SvarSlett
 4. Omtrent som hos meg det der, ja. :-)))

  SvarSlett
 5. Ja... ser kjent ut det der ja. Når jeg planter i tomme bed, så ser alt så smått og unseelig ut. Men så et år eller to og det er helt villt. Ha-haa!! Men det er jo lekkert da synes jeg. Ser så fint ut hos deg!

  SvarSlett
 6. Ja mistenkelig kjent:) Velger som deg å kalle det frodig. Her har også noen av geraniene tatt fullstendig overhånd og er adskillig større enn jeg trodde......de bør nok ikke stå i framkant nei:)

  SvarSlett
 7. Det er herlig med all den frodigheten. Men det er jo litt rart; først planter vi og synest det puslete, så før vi vet ordet av det er det for mye :-). Det betyr vel egentlig at du steller fint med plantene dine. Ser veldig flott ut på bilda.

  SvarSlett
 8. For en herlig frodig hage du har!!

  SvarSlett
 9. Definitivt frodig og flott! Som du sier er det en stor fordel med tett beplanting for ugresset, men ikke fullt så koselig for trangbodde roser. Veldig kjent problemtikk :)

  SvarSlett
 10. Jag gillar det, frodigheten och färgerna, vad då med några futtiga rosor, taggiga är dom också ;) Den mörka dianthusen var en skönhet, står ännu bättre fram mot det silvriga bak..

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin