mandag 5. juli 2010

Peonblomstring – noen som vet navnet?

For 2-3 år siden bestemte naboen seg for å fjerne det meste av blomsterbedene i hagen.  Ikke at jeg kan skjønne at noen vil det, men jeg lot ikke anledningen gå fra meg til å skaffe meg flere planter :-)

Og noe av det jeg fikk med meg var 4 forskjellige sorter Peoner.  Jeg er ikke spesielt kjent med peoner så hvis noen har forslag til hva det kan være setter jeg stor pris på det.

IMG_3549
Denne har ingen duft

IMG_3583
Denne har svak duft og blomsten blir på en måte “høy” og ikke “flat” som de to nederste.


De to nederste har vanlig “peon-duft”IMG_3581

IMG_3576

3 kommentarer:

 1. Aner ikke navnene, men må kommentere hvor flotte de er. Og du er så flink med kamera også :-).
  Nei ikke skjønner jeg at noen vil kvitte seg med alle plantene sine. Men jeg trøster meg med at jeg ikke skal skjønne alt. Ha en god uke.

  SvarSlett
 2. Så flotte peoner!
  Har fire navnløse selv. Tror jeg har funnet navnet på en - Festiva Maxima, og den ligner den nr 2 hos deg, men Festiva Maxima har sterk duft og jeg ser du skriver svak duft på din. Den sorten har ihvertfall vært vanlig i salg i Norge.
  I fjor var jeg hos peonhagen.no - det var noen sorter å velg blant. Selv kom jeg hjem med en trepeon, men den klarte ikke vinteren.

  SvarSlett
 3. Jeg har en peon som jeg kjøpte i fjor. Da kom den med 3-4 blomster. I år bestemte den seg rett og slett for at den ikke gidder å vokse, så den er fremdeles en liten pjusk på 15 cm. eller noe sånt. Sta liten sak.

  Dine var jo bare vidunderlig vakre!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin