mandag 11. mai 2009

Frøken Angelique

TulipaAngelique2

TulipaAngelique4 TulipaAngelique7 TulipaAngelique5

 

frk-loek I mai er turen kommet til Frøken Løk i Moseplassens artige månedlige konkurranser.

Det finnes så utrolig mange flotte løkvekster, jeg har mange favoritter bl.a. Allium og Tulipa så jeg synes det er veldig vanskelig å velge ut én.  Den jeg til slutt valgte er en tulipan jeg har har en god del av rundt omkring i hagen.

Angelique er en ‘dobbel sen tulipan’ i flere rosanyanser og med litt duft.  Den er nesten litt rufsete i kantene og mange kaller den peon-tulipan fordi den kan minne om peoner når den er sprunget ut.  Den begynner som regel å blomstre i midten/slutten av mai her hos meg og blir ca 50 cm høy.

Den er en sport av ‘Granda’ og ble kåret til ‘Flower bulb of the Year 2004’ og har også fått ‘RHS Award of Garden Merit’.

De doble sene tulipanene har eksistert i flere århundrer.  I 1750 fantes det en rødrosa dobbel som ble kalt ‘Marriage de ma Fille’ og ‘Yellow Rose’ ble dyrket allerede rundt 1700.  Til å begynne med var stenglene for svake til å bære de store, tunge blomstene, men dette har blitt kraftig forbedret siden den gang.  De fleste kultivarene har nå sterke stengler, er ca. 40-60 cm høye og har doble, peonlignende blomster.  De kan imidlertid “legge seg ned” dersom det regner kraftig.

6 kommentarer:

 1. Det var en aldeles skjønn frøken! Nydelig bilde! Navnet er notert :) Etter noen års flytte- og planteiver i det store Austinbedet, er det bare 2 tulipaner igjen av alle de rosa jeg plantet for 6 år siden. Likeledes er de nydelige hvite pinseliljene mine totalt borte. Det er synd, for løkblomstene gir en helt spesiell glede etter en lang vinter.

  SvarSlett
 2. nydelig frøken, og flotte bilder :)
  Veldig kjekt at du er med også denne gangen :D

  SvarSlett
 3. Åhhh for et flott bilde av en nydelig tulipan!

  Jeg har den i hagen her for første gang i år, den blomstrer nå og er aldeles nydelig.

  SvarSlett
 4. Har jeg husket å si at headeren din er superfin for tiden?

  I dag har jeg flyttet moseplassen, ny adresse er moseplassen.comJeg kommer til å stenge gamlebloggen, og presentasjonen av kandidatene til frøken Løk skjer på nybloggadressen :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin