torsdag 3. februar 2011

Kanadagås

Kanadagas

Kanadagås (Branta canadensis) er ei gås i andefamilien.  Den kan bli opptil 90-100 cm lang, veier 5 – 7 kg med et vingespenn på opptil 100 cm og er Europas største gås. 

Opprinnelig kommer den fra Nord-Amerika, men den ble innført til Europa på begynnelsen av 1900-tallet.  Den er oppført på ‘norsk svarteliste’ og er uønsket her i landet.

Du finner kanadagåsen langs kysten og i innsjøer og elver over det meste av landet.

Det er tillatt med jakt på kanadagås i hele landet fra 10. august til 23. desember unntatt de tre nordligste fylkene.

Kanadagas2

Kanadagåsens sang kan du høre her (via fuglar.no)

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder av en hagegjest jeg har et veldig blandet forhold til! :-)
    For meg er Canadagåsen et kjært vårtegn siden de alltid kommer tilbake til området når telen går av jorden. Vi har noen små holmer bare 100 meter fra eiendommen vår og på dem er vi hvert år vitne til at nye familier legger sine egg, kyllinger blir født og vokser opp. Siden er de ikke lenger så morsomme å ha i nærheten, for flokkene kommer opp på plenen vår og etter de har vært tilstede ser det ut som om 100 løshunder har vært og gjort fra seg på over alt!Da er det bare å finne frem bæreposer og fylle dem opp med avføring.. Ikke særlig morsomt med andre ord, siden en faktisk kan fylle en bærepose helt på én ettermiddag! :-(

    SvarSlett
  2. Oj, det der høres ikke noe gøy ut. Jeg er glad jeg ikke har de i hagen, men kun besøker de nede ved Østensjøvannet :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin