onsdag 18. mars 2009

Drivhuset er innviet og vårfølelsen begynner å komme

Etter de siste dagers fine vær begynner jeg endelig å få litt vårfølelse.  Det sildrer og renner og selv om det fortsatt er mye snø har det blitt merkbart mindre de siste dagene. 

Det hjelper selvfølgelig også på vårfølelsen å ta i bruk i drivhuset.  Jeg begynte så vidt i går og i dag er alle de priklete plantene kommet på plass i drivhuset. 

I morgen er planen å flytte ut alle pellis- og fuchsiastiklingene.  Den nye vifteovnen fungerer flott og lyset med timer er i gang.  Det eneste som mangler nå er vann.  Foreløpig må jeg bære vann i kanner, tror jeg må vente litt til før jeg setter på vannet - det kan jo fortsatt bli en del kuldegrader om natta.

Ellers spirer og gror det som bare det, det formelig "spruter" frem spirer fra den siste sårunden.  Av de 50 sortene jeg sådde for noen få dager siden har 40 spirt og 14 er allerede priklet.  Og jeg må nok til pers med mer prikling i morgen siden flere allerede begynner å bli litt lange og "slengete".

Men jeg lurer på når jeg skal lære?  I fjor ble det helt overfylt i drivhuset og jeg sa til meg selv at til neste år - da skulle jeg ikke så fullt så mange sorter.  Men når frøsesongen er i gang og tilbudene "står i kø" da klarer jeg ikke å stå i mot.  Resultatet er at det er enda flere sorter i år enn i fjor, i tillegg kommer alle pellis- og fuchsiastiklingene og selvfølgelig morplantene.  Jeg tror neppe blir plass til alt, noe må nok bli på planterommet i kjelleren til de kan settes direkte ut. Men til neste år - da skal jeg klare å motstå fristelsene ......

Oppdatert såtabell finnes her.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin