mandag 9. mars 2009

"Endelig" tilbake fra ferie og klar for ny planteproduksjon

Jeg mener ikke at det er deilig å være tilbake fra ferie altså.  Nei da, jeg har hatt en helt herlig ferie i New York og på cruise i Karibien (kan virkelig anbefales). 

Charlotte-Amalie2
Bildet viser Explorer of the Sea fra en høyde over Philipsburg på St. Maarten

Det jeg mener er at det har vært stille lenge her på bloggen og grunnen er altså at jeg har hatt ferie og forut for det en masse å gjøre på jobben.

Overvintringsplantene og alle de nye spirene i kjelleren hadde moder'n tatt godt vare på mens vi var borte, men jeg ble litt satt ut når jeg stakk nesa inn der i går.  Hylleknektene med den provisoriske hylla av 2"4" hadde falt oppå alle kassene/plantene som sto langs med veggen.  Gudskjelov var skadene minimale, kun noen knekte grener på enkelte Fuchsia'er og noen smadrede potteskjulere.

I dag tok jeg meg en tur til Plantasjen etter jobb for å få kjøpt noen stiklinger og det havnet da litt av hvert i handlekurven.

Dahlia x hortensis 'Le Castel'
Dahlia x hortensis  'Smokey'
Dahlia x hortensis  'Break Out'
Dahlia x hortensis  'Seduction'

Fuchsia 'Ballerina'
Fuchsia 'Denise'
Fuchsia 'Gøteborg'
Fuchsia 'Marinka'
Fuchsia 'Nice n'Easy'
Fuchsia 'Winston Churchill'

3 stykker av hver:
Superpetunia 'Blue Vein'
Superpetunia 'Purple Mini'
Superpetunia 'Sky Blue'
Superpetunia 'White'
Bacopa 'Giant White'
Calibrachoa 'Pink Morn'

Og i tillegg ble det jammen med 2 obelisker som jeg skal bruke til roser/clematis, men når jeg ser ut i hagen nå er det nok en god stund til de kan stikkes ned i bakken.  Hadde jo håpet at noe av snøen skulle ha forsvunnet mens vi var på ferie - i stedet hadde det kommet mer!  Men nå ser det da endelig ut til at det begynner å tine litt.

Når jeg nå bare får litt tid til overs må jeg få priklet flere planter, tatt flere stiklinger og ikke minst få sådd alle frøene som ennå ikke er sådd - for det meste sommerblomster, urter og grønnsaker.  Blir ikke "arbeidsledig" med det første nei...

8 kommentarer:

 1. hmm, har du vært på samme plantasen som meg da? Har de kansje fått inn flere sorter på stiklinger? hmmm.... hihihi

  godt å ha deg tilbake :)

  SvarSlett
 2. Velkommen tilbake! Og allerede i gang med stiklinger ser jeg :) Jeg skal ut på stiklingjakt torsdag, håper å finne fuchsiastiklinger med lyse, fylte blomster.

  Så leit med hyllen som falt ned, godt at det ikke ble større skader.

  Ferien din høres ut som en drøm :)

  SvarSlett
 3. Takk skal dere ha begge to :-)

  Anne, de har nok fått inn noen flere stiklinger - i allefall av Fuchsia. Så at det var en del flere enn hva mannen hadde dokumentert...

  Ninni, hva er du på jakt etter? Jeg har en god del stiklinger i kjelleren (husker ikke akkurat hva her og nå). Kan du ikke sjekke Fuchsia-bloggen min og si om det er noen av dem du kunne tenke deg så skal jeg se etter om jeg har :-)

  SvarSlett
 4. Velkommen tilbake:) Og så mange stiklinger du har fått tak i! Godt det gikk bra, iallefall nesten bra med alt under hylla som deiset ned.
  Ha en fin fin kveld:-))

  SvarSlett
 5. Det ser ut som du har hat en fin ferie da.... herlig!

  Hmm må nok ta meg en tur til plantasjen jeg også.

  SvarSlett
 6. Velkommen tilbake! Har fulgt med på bildene du la ut på Facebook. Ser ut til å ha vært en flott tur:D

  Det spirer og gror her også, men ikke frøene jeg fikk av deg. Tror det ble for varmt og for lite lys..., men jeg prøver igjen neste år. Hvem vet, kanskje drivhuset er på plass til da...;)

  SvarSlett
 7. Å, tusen takk Wenche, så snill du er :) Jeg skal ta en titt, husker det var en jeg syntes var fantastisk nydelig. En av dine favoritter tror jeg. Jeg skal ha dem på hver side av inngangen tenkte jeg.

  SvarSlett
 8. Nå har jeg sukket meg gjennom mange Fuchsia og har notert meg noen favoritter. Ser at Sea Shell ikke er hengende, men kan jo ha en slik også om du har en stikling av den. Ellers er både White Blush nydelig. Quasar likte jeg også. Var det ikke så at Fuchsia iikke liker full sol? Inngangen der jeg planlegger to ampler med Fuchsia, har kun ettermiddagssol. Så der skulle den vel passe fint. Ellers er verandaen badet i sol fra morgen til kveld, så det er kanskje lurt å holde dem på kveldssolsiden. Mye vind kan det også være der.

  Kanskje du vil ha Oleanderfrøplante i bytte? Du kan jo se på sålisten i bloggen min om det er noe der du har lyst på :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin