torsdag 2. april 2009

Det spirer og gror

Jeg blir veldig misunnelig på alle de flotte bildene dere legger ut av vårens løkvekster.  Her hos meg tror jeg nok at jeg må vente en god stund ennå - det er fremdeles godt over halvmetern med snø stort sett over hele hagen.  Forhåpentligvis forsvinner den i løpet av påsken.

Etter de siste dagers flotte og varme vær begynner det virkelig å skje ting i drivhuset.  Mange av prikleplantene har vokst mye de siste dagene og en sjekk av del av pottene viste at det snart er på tide å potte om de mest "trangbodde".  I pottene til Cosmos, Ipomoea, Zinnia, Malva, Lavatera og enkelte stauder begynner nå røttene å komme godt ut av bunnen.  Problemet blir etterhvert plass og så må jeg kjøpe flere potter.

Men noen er fremdeles bitte, bitte små - som f.eks. Coleus og Nicotiana, men de kommer seg nok etterhvert. Og det er jo ikke lenge hverken siden de spirte eller ble priklet - så det er vel bare jeg som er utålmodig....

 

Og Fuchsia og Pelargonium begynner også etterhvert å komme godt i gang.

8 kommentarer:

 1. Oi her var det spirer ja :D
  herlig gir virkelig vårstemning dette!

  SvarSlett
 2. Oj, nå blir jeg misunnelig! Ble ingen suksess mine frø som du vet...Har du stort drivhus, for dette var utrolig mange planter? Det blir endelig drivhus på meg også i år, men jeg tror jeg nøyer meg med et på 4,5 kvm, selv om jeg ikke er helt sikker...

  SvarSlett
 3. Dette er bare en liten del av plantene, det er nok mange flere...
  Drivhuset mitt er på 12 kvm, og jeg kunne gjerne tenkt meg at det var større :-) I begynnelsen synes jeg at det var kjempestort, men det ble fort fyllt opp. Men mitt kan faktisk utvides ved å bygge på moduler a 70 cm, kanskje det blir gjort en eller annen gang.

  Hvis jeg skulle komme med et tips, hvis du har anledning - ikke kjøp det for lite :-)

  SvarSlett
 4. Takk for en oppmuntrende og koselig kikk inn i drivhuset der hos deg.
  Jeg har planer om å begynne prikingen i helga. Får ta det i etapper, så mye som kneet vil....
  Du har mye fint "snop" her.
  Du kan glede deg til sommeren! :)))

  SvarSlett
 5. Og du, jeg skjønner deg når det gjelder utvidelse av drivhuset. ;)
  Jeg har ett lite ett.
  Utnytter plassen maksimalt, slik som deg. Firkantpotter tett i tett...
  Har lyst på ett til.... ;)))

  SvarSlett
 6. Ingen bare bed hos deg enda? Og jeg som trodde vi var senest ute her. Men dette bedet i solhellinga som jeg viste i bloggen min, er også det eneste. Desto mer kjærkomment :)

  Fatt mot, våren kommer til deg også! I mellomtiden får du kose deg som best du kan med alle de grønne spirene og plantene i drivhuset :) Der har du sannelig nok å ta av! SÅ mye fint! Er kjempeimponert!

  SvarSlett
 7. Jeg skal si det gror:-) Når det gjelder Nicotiana så vokser den i et helsikes tempo når den først begynner å vokse!

  Alle stiklingene jeg fikk av deg har klart seg fint, også den urotede, og de vokser og koser seg. Takk for at du har bidradd til utvidelse av fuhcsia bestanden min!:-)

  SvarSlett
 8. Kjære vene! Jeg blir iallefall missunnelig på deg! Så mye du har! Flotte bilder:)

  :))

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin