onsdag 29. april 2009

Organisert kaos (og tida strekker ikke til….)

Tida strekker ikke til for øyeblikket!  Masse å gjøre på jobben, utrolig mye å gjøre både i hagen og drivhuset og da må bloggingen lide.  Har vel ikke skrevet noen innlegg på over en uke, bortsett fra det ene om beskyldninger om “kriminelle handlinger”.

Det begynner etterhvert å bli veldig fullt i drivhuset av både sommerblomster, urter, grønnsaker, stauder, Fuchsia, Pelargonium og stiklinger av sommerblomster av alle slag.  Foreløpig er det allikvel en form for organisert kaos i drivhuset, men tror ikke det går altfor lang tid før det blir rene jungelen der inne.  Nå venter jeg vel egentlig bare på at det skal bli varmere i været og frosten holder seg borte om natta :-)

IMG_5504 IMG_5500

 

Men jeg har altså fått gjort mye hagerelatert den siste uken;

Alle bedene er nå grovrenset, de fleste er også luket ganske bra
Alle Fuchsia’ene har fått ny jord.  En del Fuchsia har fått pinne festet til stammen i håp om at jeg skal få til fine oppstammede Fuchsia  i løpet av denne eller neste sesong.
Har fått pottet om alle stiklingene som ble kjøpt tidligere i vår i “hengepotter”.  Armeringsjern ble innkjøpt og festet opp i taket i drivhuset i helga.  Ikke spesielt profft, men det funker :-)
Har tatt masse stiklinger av stiklingene.  Lurer bare på om de blir store nok i tide for utplanting.
Har priklet en del planter.  Jeg trodde jeg var ferdig med det for lenge siden, men så har altså en del sorter funnet ut at de skulle komme med flere spirer (jeg klarte selvfølgelig ikke å kaste ut potta – det kunne jo hende at det dukket opp noe mer…)
Dette gjaldt bl.a. Verbena bonariensis, Heliotropium, Coreopsis rosea og noen flere som jeg ikke husker akkurat nå
Julerosespirene fra Inger Karin har kommet i jorda – tusen takk Inger Karin :-)
Julerosespirer
Hos meg er alle småplantene trangbodde, jeg har rett og slett ikke plass til at alle får hver sin bolig :-(  Men noen begynte å bli så store og tette at jeg rett og slett måtte la de få en enebolig, deriblant Verbascum og tomatplantene (50 i tallet!)

 

Og så er det noe av det som står på vent…

Ipomoea’ene vokser noe grassalt og har begynt å tvinne seg rundt alle naboplantene.  Må nok til med Ipomoea-tvinning i løpet av helga.
Ipomoeatvinning
Agurkene begynner å bli store (og har fått knupper) og trenger sårt til å bli støttet opp.
Agurker
Og så er det nok flere sorter som må bør få enebolig, men jeg tror det antageligvis får holde med tomannsbolig inntil de får komme ut i friluft!
Brugmansia’ene jeg bestilte hos Trine kom i posten i dag.  Hadde gått litt hardt ut over bladene, men kjenner jeg disse plantene rett kommer det nok fort mange nye.  Men de må nok snarest få lov til å komme i nye potter.
Var innom Plantasjen på vei hjem i dag og da lot jeg meg friste til å kjøpe noen stauder (som om jeg ikke hadde nok fra før…)  Tror jeg skal prøve å få disse i jorda i løpet av helga.

Anemone hybrida ‘K. Charlotte’
Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’
Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’
Hemerocallis ‘Royal Prince’
Hemerocallis ‘Pandoras Box’
Ligularia denticulata ‘Desdemona’
Lysimachia atropurpurea ‘Beaujolais’
Vinca major ‘Variegata’

Og så er det mange, mange flere oppgaver som står for tur, men det tror jeg at jeg skal lage en egen ‘to-do-list’ for :-)

6 kommentarer:

 1. Jeg ville kalle det der et frodig drivhus, med en fantastisk mengde planter og muligheter!

  Våren er ellers en aktitiv tid på alle områder.

  SvarSlett
 2. Her var det trangt om plassen ja:)
  Kan godt forstå de må nøye seg med å bo flere i samme bolig.
  Men det så jo ut som de hadde det riktig så bra likevel. De lider iallefall ikke av ensomhet:) :)

  SvarSlett
 3. Jeg synes det hersker både ro og orden i drivhuset ditt jeg. Og ikke minst er det fullt av masse flotte planter. Dette blir et skue om 1 mnds tid ;)

  SvarSlett
 4. Her var det jammen frodig!

  SvarSlett
 5. Her begynner det også å bli plassmangel, så idag tok jeg sjansen på å sette ut en del som stod klar i store krukker. Det er alltid like godt hver gang jeg får litt mer plass.

  SvarSlett
 6. Oj oj oj, så frodig drivhus ditt er nå! Smart løsning med armeringsjernene til oppheng synes jeg :)

  Jeg holdt på å ta med meg Euphorbiaen fra Plantasjen jeg også, men besinnet meg. De hadde så mange flotte og spesielle stauder, er imponert over utvalget deres i år. Kjøper jeg først én, slippes galskapen løs og jeg kommer hjem med en mengde planter jeg ikke har plass til. Vet ikke en gang hvor jeg skal plante alt jeg har sådd. Det ble ekstra vanskelig da jeg så at de hadde Verbena bonariensis, den sto blant staudene - men mener dette en ett-årig plante hos oss?

  Ha en flott lang helg i haven!!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin