onsdag 3. mars 2010

De første stiklingene og løkene har kommet i hus


I dag tok jeg meg en tur på Plantasjen for å se om de hadde fått inn noen stiklinger.  Og jo da, de første stiklingene hadde ankommet i dag og sto fremdeles på tralla.  Utvalget var litt begrenset så jeg regner med at det kommer inn mer etterhvert.

Men noe fikk jeg da med meg

Bacopa ‘Great Purple’
Millon Bells ‘Cherry’
Superpetunia ‘Charlie’
Superpetunia ‘Purple Mini’
Superpetunia ‘Sky Blue’

På vei mot kassen traff jeg på hyllene med løkene som har kommet og da var ikke veien lang til handlekurven gitt :-)

Lilium orientale ‘Avocado’
Lilium orientale ‘Nippon’
Lillium regale ‘Pink Perfection’

Dahlia ‘Bisty’
Dahlia ‘Bonesta’
Dahlia ‘Canary Fubuki’
Dahlia ‘Excentrique’
Dahlia ‘My Love’
Dahlia ‘Striped Ambition’

DahliaMarleneJoy2

Jeg har vel egentlig nok Dahliaer fra før (4 grønnsakskasser fulle), men jeg er veldig glad i disse plantene som gjør at bedene blir fine helt fra juli og til langt ut på høsten.  Så da får jeg heller ta den ekstra jobben med å ta de opp til høsten.

I tillegg har jeg sendt avgårde en “bestilling” til supersnille Ellea som skal handle stiklinger for meg på det lokale gartneriet.  Så da blir det vel etterhvert blomsterrikt i potter og kasser i år også :-)

Og når vi først snakker om supersnille hagevenner, ta en titt inn til Ninni.  Da kan du være med på hennes konkurranse og kanskje er det nettopp du som vinner både bok og frø.

8 kommentarer:

 1. Nydelige Dahlia`er du har skaffet deg! Jeg liker kaktus-Dahlia best! De er så rufsete og stilige liksom ;o) Kanskje jeg må ta en tur på plantasjen snart, jeg også?

  SvarSlett
 2. Flere med daliadilla, ja.

  SvarSlett
 3. Jeg ser at det er mange skumle fristelser på Plantasjen nå. MÅ jo en tur innom! Smart plassering av godteri ved kassen :) Dahlia'n på bildet var kjempelekker! Liker de rufsete så godt. Hmmm...hvor kjølig må de ha det om vinteren? Holder det med et rom i huset som ikke er i bruk? Det blir sjelden kaldere enn 10-12 grader.

  SvarSlett
 4. Bacopa great purple er ny og hørtes litt spennende ut.....og så må jeg jo ha masse Dahlia. Det blir nok Plantasjen tur til uka, for da kommer stiklingene her i byen:)

  SvarSlett
 5. Ninni; jeg har mine i kasser under plantebordet i kjelleren (da blir det mørkt nok). Og der er ca. 10-12 grader vinteren i gjennom. Har foreløpig ikke hatt noe problem med overvintring av knollene med den temperaturen :-)

  Ellea; jeg hadde både den rosa og den blå (Great Purple) i fjor - kjempesøte og vekstvillige begge to, så de må jeg ha i år også :-)

  SvarSlett
 6. Så bra, da blir det nok noen Dahlia på meg også :) Kan vel kanskje ha over litt jord eller aviser også så de ikke får lys. Har lyst på frynsete gulhvit jeg :)

  SvarSlett
 7. Er superpetunia Charlie en hengeplante, og hvor stor blir den

  SvarSlett
 8. 'Charlie' er en hengeplante som kan bli veldig stor i løpet av sommeren dersom den bare får nok vann og gjødsel.

  Her ser du tilsvarende planter (den blålilla) fra i fjor sommer:
  http://lh3.ggpht.com/_OC_cTeVvE1k/Sk-k9RUqCRI/AAAAAAAAH3o/28RKNqxGFR8/s1600-h/IMG_7679%5B3%5D.jpg

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin