onsdag 12. januar 2011

Blogging fra iPad
Jeg tror vel neppe at iPad'en kommer til å bli brukt mye til å lage blogginnlegg, men den kan jo være en løsning dersom jeg får akutt behov for blogging når jeg f.eks. er på ferie.

Hovedgrunnen er vel at jeg foreløpig synes at det bl.a. blir for tungvint å få bilder inn i innleggene. På iPad'en er det ikke bare å koble til kameraet, laste inn bilder, redigere/redusere størrelse på dem og få dem inn i innlegget. Her må de enten inn via iTunes (og det må jeg jo gjøre på PC'en) og så synkronisere fra iTunes til iPad, eller jeg kan arkivere ned til iPad fra f.eks. Picasa eller SmugMug. De filene som ligger der er stort sett i originalstørrelse og må redigeres.

En annen ting som jeg oppdaget nå når jeg satte inn et bilde er at jeg ikke har kontroll på hvordan det blir seende ut. Bildet i dette innlegget skal fremkomme på venstre side av teksten. Det blir spennende å se om det stemmer iom at det ikke finnes noe forhåndsvisning.

Det finnes ingen snacksne funksjoner som i LiveWriter, men det er fullt mulig å skrive HTLM.

- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

  1. Det med forhåndsvisning er ikke helt sant. Jeg oppdaget at det faktisk var en forhåndsvisning da jeg skulle lagre/publisere. Den gir ikke et helt nøyaktig bilde av hvordan innlegget blir, men nesten :-)

    SvarSlett
  2. Hva med å sende bildene til deg selv på mail?

    SvarSlett
  3. Har tenkt tanken ja, men ikke testet det ennå. Det burde vel gå :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin