søndag 3. mai 2009

Nå er også jeg en dilter….

Dette handler altså om Ola Dilt – turorientering i Østmarka.  Jeg har selvfølgelig gått på tur i skogen før, men aldri med kart for å finne poster.

Hvitveis Inspirert av Inger Karin (både i fjor og i år) handlet jeg Ola Dilt-pakke tidlig i uken og i dag gikk vi avgårde ved 9-tida.

Vi hadde plukket oss ut 5 poster med utgangspunkt fra Rustadsaga som dagens mål.  Siden vi gikk avgårde såpass tidlig så vi nesten ikke folk den første drøye timen. 

Det var bare å nyte stillheten (bortsett fra fuglekvitter), massevis av hvitveis og en og annen blåveis og hestehov.

Som sagt er dette en førstegangs-opplevelse for meg, men det gikk overraskende greit å finne postene.  Erik hadde jo litt erfaring fra tidligere så det gikk greit å finne postene 27, 28, 29 og 30.  Den siste posten (26) var litt bortenfor der vi hadde parkert bilen.  Etter at den var unnagjort gjensto det bare å plukke litt hvitveis.

Postene er behørig merket i heftene våre og jeg har også registrert dem på nettsiden
til Tur-O (gjelder for hele landet).

Dette kan absolutt anbefales, en kjempefin måte å komme seg ut i skogen på.  Så vidt jeg vet finnes det tilsvarende opplegg også for andre deler av marka.

2 kommentarer:

  1. Dette er moro, samtidig får man seg en fin tur og litt trim. Vi har noe liknende her i byen, og jeg var med for et par år siden. Blir formen bedre til neste år så er jeg med igjen.

    SvarSlett
  2. Vi har sånn her i Trondheim også. Vi var med for noen år siden, ungene syns det var gøy. Men i år har vi ikke vært med. Ungene har blitt større og klatringen har tatt mye av tiden. Og alle leksene da.
    Flott tiltak iallefall:))Og så blir en kjent i forskjellige områder også.

    :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin