onsdag 24. september 2008

Monte Palace Tropical Gardens, Funchal Madeira

Tenkte at jeg skulle legge ut bilder fra hager og parker vi har besøkt de siste årene.  Først ute er altså denne parken som vi besøkte på Madeira i 2006. 

Jeg hadde hørt mye skryt om Madeira både blomstermessig og ellers, men det er mulig vi var der på feil tidspunkt (midten av mars) - jeg ble i allefall ikke imponert siden det ikke var spesielt mye blomstring å se.  Forøvrig synes jeg at gjennomsnittsalderen av turister var i høyeste laget selv om jeg begynner å bli godt voksen selv.  Det var egentlig et ganske kjedelig sted, men vi hadde jo en fin avslapningsferie tross sykdom og dårlig vær (det har nok farget inntrykket en del).  Tror ikke det blir Madeira på oss igjen før vi i det minste har passert 70.

 

På 1800-tallet kjøpte den engelske konsulen Charles Murray denne eiendommen i Monte og gjorde den om til en vakker eiendom kalt "Quinta do Prazer"  (Gledens eiendom). 

 

 

 

 

Hagen befinner seg i åssiden over Funchal, 600 meter over havet med nydelig utsikt over Funchal-bukten og Atlanterhavet.

 

 

 

 

 

I 1897 overtok Alfredo Guilherme Rodrigues eiendommen og inspirert av palasser han hadde sett langs Rhinen i Tyskland bygget han et palass-aktig hus som senere ble gjort om til et hotell - "Monte Palace Hotel". 

 

 

 

Rodrigues døde i 1943 og hans familie fulgte ikke opp hotelldriften noe som førte til at en finansinstitusjon overtok hotellet.

 

 

 

 

 

I 1987 ble så eiendommen solgt til entreprenøren José Manuel Rodrigues Berardo som donerte den til en stiftelse som bar hans navn.  Og på denne måten ble "Monte Palace Tropical Garden" opprettet.

 

 

 

 

Hagen strekker seg over 70.000 m2 og inneholder en stor samling eksotiske planter fra hele verden.  Hagen har blitt gjort om og fått tilført nye planter flere ganger siden 1987 med bl.a. eksotiske planter fra Syd-Afrika, busker og trær fra flere land i Europa.  Du finner også azalea og orkideer fra Himalaya samt lyng fra Skottland. 

 

 

Det er også laget en egen orientalsk hage i den nordre delen av parken som inneholder vannfall, buddha-statuer og japanske blomster og trær.

 

 

 

 

 

 

I "innsjøene" svømmer det nå koier og det ble også bygget 2 nye "innsjøer" med 300 000 liter vann.

 

 

 

 

 

Innsjøene huser også svaner, ender, påfugler og høner som vandrer fritt rundt omkring. 

 

 

 

 

 

 

 

Når man vandrer gjennom hagen kan man også se keramiske fliser som daterer seg helt tilbake til 1500-tallet.

 

 

 

 

 

Hagen er vel verdt et besøk hvis man er på de kanter.  Parken er åpen hver dag (borsett fra 25.12.) fra 0930 - 1800.  Ta kabelbanen til toppen, bare det er en tur i seg selv med nydelig utsikt utover byen og havet (så sant det er klarvær da - og det var det ikke da vi var der, da var det grått og regn).

Og her kan du gå inn på parkens nettside.

3 kommentarer:

 1. Dette var flott lesning du:-)) Tenker jeg tar en tur innom nettsiden også. Imponernede "dam" da. Likte veldig godt de runde steinene i vannet.

  Ha en fin ettermiddag;-)))

  SvarSlett
 2. For en have....det må jo ha vært en drøm å vandre rundt der. Tusen takk for flott skildring og masse flott bilder.

  SvarSlett
 3. Ja dette er helt klart en nydelig park. Kjempekoselig å vandre rundt i den og det er som sagt en flott utsikt over Funchal og havet mange steder i parken. Jeg likte vel kanskje den japanske delen best, mye flott å se på.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin