søndag 9. november 2008

Isabella - min deltaker i Frøken Fugl-konkurransen

FrøkenFugl Frøken Isabella er min kandidat til Moseplassens Frøken fugl-konkurranse.  Å finne navn til kandidatene er alltid like vanskelig så ikke spør meg om bakgrunnen for valget - det er ingen egentlig, jeg bare synes det er et vakkert navn som passer til en søt fugl.


Frøken Isabella er en blåmeis (Cyanistes caeruleus, tidligere Parus caeruleus) som hører hjemme i  meisefamilien.  Den er ca. 12 cm lang og veier 11 gram.  Blåmeisen er som kjøttmeisen en vanlig gjest på fuglebrettene i Sør-Norge (egentlig så langt nord som Mosjøen) og lever i løvskog, parker og hager.  Den er en liten hissigpropp som ikke går av veien for å jage vekk andre fugler på brettet selv om de er mye større enn den selv.  Den viktigste matkilden er insekter og frø.

I den ene boken jeg har står det at den er fargerik, tam og høylytt.  Jeg må vel si at den minnet ikke mye om tam der jeg sto i drivhuset i dag for å ta bilder.  Så fort den fikk øye på meg stakk den avgårde igjen fortere enn svint!  Men noen bilder klarte jeg da å få tatt av den lille "søtingen".

Blåmeis

Og her er en liten stilstudie av den søte "frøkna"

Blåmeis Blåmeis
Blåmeis Blåmeis
Blåmeis Blåmeis

6 kommentarer:

 1. Blåmeisen er nydelig, det visste jeg vel, men når jeg ser den på bilder slik, så er den ekstra pen! :-)
  Flotte bilder!

  SvarSlett
 2. Veldig flotte bilder! Likte hele serien. Den ga et så flott inntrykk av frøkna di :-)
  Blåfargen på frøkna og foringsboksen ga bildene en helhet og stil som virkelig gjorde at bildene traff en innertier. Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 3. Åh, tusen takk alle sammen for kjempekoselige kommentarer :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder av frøkna. Særlig på det første bildet kommer fjærdrakten og fargene så rent og klart fram. Vakkert!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin