mandag 17. november 2008

Promenade de Plantee, Paris

Har du noen timer til overs i Paris anbefaler jeg en rusletur langs Promenade de Plantee. 

Den ligger ikke langt fra Batillien (Linje 1, 5 eller 8 Stasjon: Bastille). 

Gå noen hundre meter ned Rue de Lyon og du finner starten på Promenaden.

Dette er virkelig fantastisk laget og det er utrolig koselig å gå den nesten 2 km lange spaserturen langs viaduktene, hevet over gatene nedenfor.  Dette gjør at mye av trafikkstøyen forsvinner. 

Egentlig er promenaden nesten 4,5 km lang, men det er de første 2 km som er den flotteste og mest interessante delen rent plantemessig.


Her kan du se noen bilder fra promenaden lenger utpå sommeren

Vi så mange rosebusker, men vi var der altfor tidlig til at de var i blomst.

Langs promenaden finner du massevis av busker og trær, roser, clematis og stauder.  Vi var i Paris i midten av april og det var derfor ikke mye blomstring å se, men uansett var det virkelig en opplevelse.  Lenger ut over våren og sommeren regner jeg med at denne promenaden er litt av et syn. 

Langs promenaden finner du mange rose/clematisbuer, stativer og obelisker.  Sikkert et flott syn når de er i blomst.

 

Promenaden delte seg ved et tilfelle i to av "en elv".


"Hengende hage"


Og her er vi stort sett ved veis ende (etter ca. 2 km).  Turen er vel verdt å ta, anbefaler den på det aller varmeste.


3 kommentarer:

 1. Har jeg lyst til å dra til Paris fra før? Ja. Har jeg fått mer lyst nå? JA! :) Denne promenaden var ny for meg, den noteres i opplevelseslisten min. (Liste ja... :D) 2 km - må vel beregne et par timer der da. Jeg planlegger en tur til Paris til våren, dog litt senere enn du var der. Tusen takk for tipset Wenche!

  SvarSlett
 2. Ja denne kan absolutt anbefales. Husker ikke akkurat hvor lang tid vi brukte, men det tok nok bort i et par timer. Denne promenaden skal man jo ikke gå i raskt tempo, her skal man kose seg. Det finnes jo mange benker man kan sette seg ned på underveis også. Og dess lenger utover våren/sommeren man kommer, jo mer er det sikkert å se på :-)

  Har du forresten hørt om Parc de Bagatelle? Hvis ikke, den bare MÅ du få med deg. "Reportasje" følger om ikke altfor lenge, så følge med :-)

  SvarSlett
 3. Det er så herlig å komme bort til storbyer og gå rundt i parker og lignenede. Vi er fire damer nå som har begynt å spare til Hollandtur helst i forbindelse med tulipanblomstringa... Men Parie hadde nok heller ikke vært å forakte, kanskje neste runde....

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin