tirsdag 18. november 2008

Veloppdragne kjøttmeiser ...

Som dere ser av bildene har vi særdeles veloppdragne kjøttmeiser.  Uansett hvor opptatt de er av maten adlyder de fotografens minste vink og titter pent inn i kameraet :-)

Kjøttmeis

Kjøttmeis

Kjøttmeisen (Parus major) tilhører meisefamilien og finnes over hele Norge.  Den er 15 cm lang og veier mellom 14 og 20 gram.  Den er den største meisen og er ofte både freidig og agressiv, men samtidig er den sosial og holder seg som regel sammen med andre fugler.

Den har blåsvart hode med et stort, hvitt kinnfelt og mosegrønn rygg.  Undersiden er knallgul med svart midtstripe (gjerne smalere hos hunnen).

Kjøttmeisens føde består av innsekter, frø, nøtter og bær.  Den er en ivrig besøker av fuglebrettene hvor den spiser frø, talg og meiseboller.

5 kommentarer:

 1. De er så søte, men litt overmodige og blir litt for ofte kattemat...

  SvarSlett
 2. Var ut med foringsautomatene i dag; fulle av solsikkefrø. De stakkars meisene satt på snøtunge greiner og spurte om det ikke var mat å få snart :) Jeg pleier å henge opp meiseboller også, men jeg begynner ikke matingen før snøen for alvor har kommet, og nå i år var det i dag.
  Det er kjempekoselig med småfuglene, synes jeg:)

  SvarSlett
 3. hehe, ja, de er bra søte de små :D Fine bilder!
  Og tusen hjertlig takk for den fine kommentarstemmen din på Tordenbloggen :D

  SvarSlett
 4. Så nydelige bilder og søte pippiper! Småfuglene er på måte vinterens blomster for meg :) Du er så flink med kameraet ditt!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin