tirsdag 16. september 2008

En runde i hagen

CosmosNå synes jeg det begynner å bli vel surt og kaldt ute.  For øyeblikket er det 9 grader og overskyet.  Hadde håpet at vi skulle få en liten periode med varme, men det ser jammen dårlig ut. 

Jeg går stadig og venter på at liljene som ble innkjøpt i Paris i april (og som kom altfor sent i jorda) skal blomstre, men det går forferdelig sent fremover.  De står der med knupper, men de vil liksom ikke springe ut.

 

Cosmos bipinnatus - Pyntekorg

 

Dahlia 'Arabian Night' Men det er da fremdeles en god del som blomstrer.  Mange av rosene kommer stadig med nye knopper og blomster.  Dahliaene blomstrer som bare det, håper bare at vi ikke får en frostnatt - har så lyst til at det skal vare en god stund til.

Dahlia 'Arabian Night'

 

Salvia patens 'Cambridge Blue' og Rosa 'Gramham Thomas'Mange av sommerblomstene blomstrer fremdeles trofast, som f.eks. Cosmos og Salvie.  Her er det Salvia patens 'Cambridge Blue' som står sammen med Rosa 'Graham Thomas'.  Håper bare den springer ut før det kommer frost.

 

 

Sedum spectabile 'Autumn Joy' - Oktoberbergknapp begynner nå å bli mørk rosa, om ikke lenge er den vel mørk lilla tenker jeg.  Og Agastache - Anisisop'n har blomstret trutt i lang tid nå og er fremdeles like fin.

Sedum spectabile 'Autumn Joy' Agastache


Riddersporen - Delphinium 'King Arther' har kommet sent, men godt.  Synes de er så vakre planter.  Og en eller annen Geranium (himalayense?) blomstrer for annen gang sammen med sommerfuglbusken.

Delphinium 'King Arthur'  Geranium

VeibedI våres lagde jeg et bed langs veien hvor jeg plantet en del stauder som jeg ikke regnet med at skulle gjøre mye av seg i år.  Derfor satte jeg også ned en del sommerblomster og georginer for at det skulle bli litt farge der.

Men det har blomstret over all forventning, både stauder og sommerblomster.  Bedet er helt "fylt ut" og det er ganske morsomt å oppdage at folk står og diskuterer hva slags blomster det er i bedet. 

Her om dagen overhørte jeg et par i en heftig Dahlia 'Rocco'diskusjon hvor damen påsto at det var stormhatt, mens en mann (tydeligvis av tysk opprinnelse) heftig ropte at nei dette var en Rittersporn.  Og mannen hadde faktisk helt rett. Jeg lærte forøvrig også at Stormhatt heter Eisenhut på tysk. Og sånn fortsatt det med flere av plantene i bedet.

 

 Kurv

Og til slutt, her er en kurv jeg satt oppå en bjørkestamme tidlig i sommer. 

Den har klart seg helt på egenhånd hele tiden (vann har den egentlig fått nok av fra oven) og blomstrer fremdeles for fullt.

4 kommentarer:

 1. Så masse lekre blomster, vi har ennå mange uteblomster og glede oss over ennå *håper jeg*
  Og tusen tusen takk for awarden, den satte jeg stor pris på *klem*

  SvarSlett
 2. vakre vakre planter!
  Jeg gleder meg til hagen min er så på stell at jeg kan ta bilde av hele bedd og ikke bare en og en blomst jeg!

  SvarSlett
 3. Nydelig hage du har da, og mye som blomstrer enda. Her er det omtrent bare dagliljene og rosene som blomstrer nå...

  SvarSlett
 4. Tusen takk alle tre. Jeg gleder meg også til å kunne ta bilde av et HELT bed (hvis jeg noen gang kommer dit), foreløpig får det holde med nærbilder. Men jeg ser nå at jeg kan driste meg til å ta bilde av litt mer enn bare av en blomst - så det går fremover...

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin