fredag 19. september 2008

Endelig - høstormedruen blomstrer

Cimicifuga2 Nå har jeg ventet lenge og endelig har den begynt å blomstre.  Håper bare at resten av knuppene får folde seg ut før frosten kommer. Dette er en utrolig nydelig høstplante. 

"Etter boka" skal den plasseres i skygge eller eventuelt med noen timer sol pr. dag.  Hos meg får den sol fra 11-tiden og til langt på kveld og den ser ut til å trives alldeles utmerket.

Dette er altså en Cimicifuga simplex 'Hillside Black Beauty' - Høstormedrue. 

 

 

 

Jeg har også en Cimicifuga simplex 'Brunette', men den står fremdeles med bare knupper.  Men jeg tror ikke det er lenge til den begynner å blomstre også.

CimicifugaBladDe er relativt like disse to plantene, begge har det nydelige, mørke bladverket.  Høyden er den samme - drøye 150 cm, men hvis jeg ikke husker helt galt er blomstene på 'Brunnette' er en anelse mer rosa enn hos 'Hillside Black Beauty'.

Cimicifuga

Mener at jeg bestilte disse plantene på en planteimport fra Holland via Hagegal i 2005.  Den fikk vel ikke de beste vekstvilkårene til å begynne med iom at jeg var på flyttefot, men nå har de endelig begynt "å ta fasong". 

Begge sortene kommer med stadig flere grener for hvert år som går. 

Jeg kommer tilbake med flere bilder når bare blomstene har sprunget skikkelig ut.

 

Ønsker dere en riktig god helg.

 

3 kommentarer:

  1. Jeg har lyst på en slik en også jeg... Dette er en utrolig flott plante:)

    SvarSlett
  2. Så flott. Eg har ein Brunette, nyplanta i år, som står med knoppar men eg tvilar egentlig på at den rekker å blomstre. Men den er jammen fin likevel, med dei nesten svarte blada!

    SvarSlett
  3. Oi, oi, den var fin... mer å huske på og kikke etter, for jeg ønsker meg jammen en slik en jeg også! ;-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin