mandag 29. september 2008

Høstopprydning og ny gårdsplass

KompostI helgen fikk jeg endelig gjort en del nødvendig i hagen før vinteren kommer.  Mange av pottene begynte å se ganske så stusselige ut og derfor havnet det meste i komposten.  Fikk også ryddet litt i noen av bedene. Oppryddingen resulterte i at 2 av 3 kompostbinger nå er stapp fulle.

 

 

FuchsiaFikk også ryddet opp i Fuchsiaene, dvs fjernet gule blader og visne blomster.  Tror jeg tar sjansen på å la de stå noen dager til før jeg klipper de ned og setter de inn.  Det er fremdeles mange som blomstrer som bare det, men tempen begynner å bli rimelig lav - i dag morges var det kun 3 grader.

 

Og så fikk jeg endelig plantet de stakkars 3 Lykkefund-rosene som har stått i pottene siden juli.  Jeg har utvidet Her skal det komme pergolaurtebedet med ca. en halvmeter slik at rosene får plass.  Planen er å utvide bedet litt på den andre siden også (i allefall rette opp) og sette opp en pergola til neste år. 

Tror det kan bli ganske fint med litt struktur og høyde, og så får vi skjermet oss en del for naboen som ser rett inn på vår terrasse. 

 

Men staudene (som jeg har sådd selv) som fremdeles sto i små potter, ja de står fremdeles i små potter...  Kanskje får jeg gjort noe med det i løpet av uken.  :-)

Belegningsstein

Planen var å få plantet de i helgen, men så måtte jeg fjerne ugress og merke opp for legging av belegnings-stein på forsiden av huset i stedet.  Planen var å legge belegningsstein til neste år, men de som har satt opp sålen/ringmuren til garasjen kunne ta oppdraget med å legge belegningsstein også.

 

 

BelegningssteinOg i løpet av dagen har de faktisk kommet veldig godt i gang.  Det var litt mørkt til å ta bilder, men det gir da et inntrykk av hvordan det blir.

2 kommentarer:

  1. Sånne kompostbinger skulle jeg også hatt. Må se om jeg ikke klarer å snekre meg noen sånne.
    Dritlekkert med belegningssteinen.

    SvarSlett
  2. Snekre.... Jeg tok den enkle varianten jeg - kjøpte dem ferdig for et par år siden - billig og greit :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin