torsdag 25. september 2008

"Svart" som natten

Nå er det vel egentlig veldig få planter som er ordentlig svarte, men det finnes en del som er ganske tett opptil.  Jeg er veldig svak for "svarte" planter, synes de er utrolig lekre.

 

Dette er vel absolutt favoritten blant de mørke plantene - Tulipa 'Queen of Night'.  Utrolig lekker tulipan som dukker opp i slutten av mai her hos meg.

 

 

 

 

En nydelig mørk sommerblomst er Scabiosa atropurpurea 'Magic Night'.  Kan bli litt slengete i veksten, men egner seg godt i bukettene.  Blir egentlig mørkere enn bildet nedenfor viser.

Salpiglossis sinuata ‘Chocolate Royal’  er også en nydelig mørk sommerblomst.  Også den egner seg godt i bukettene, og i potter for den saks skyld.

Salpiglossis

 

Blant akeleiene finnes det også to mørke skjønnheter - Aquilegia 'Black Barlow' og Aquilegia grata.  Dette er nydelige, nesten svarte stauder som er flotte i sammenplantinger.  Trodde jeg hadde bilder av begge, men jeg finner ikke A. grata.  Begge bildene nedenfor er av 'Black Barlow'.

AquilegiaBlackBarlow AquilegiaBlackBarlow2

 

Den asiatiske Lilium 'America' blomstrer i juli og har nydelige dyp, dyp røde - nesten svarte blomster.  LiliumAmerica

Den blir ca. 60-70 cm høy og er en plante både bier og sommerfugler liker.  Som alle liljer egner den seg godt i bukettene.

 

 

 

 

RudbeckiaOg så har vi denne artigheten her da - Rudbeckia occidentalis ‘Green Wizard'. 

Denne hadde jeg i den gamle hagen, men jeg lurer på om jeg ikke må så den igjen. 

Flott plante som egner seg godt som avskåren.

 

 

 

 

 

 

 

Dette tror jeg er den svarteste planten jeg har hatt.  Den nydelige, blomstervillige Viola 'Black Pansy'.  Jeg har ikke prøvd om den kommer igjen hvis man sår den i bedet, har alltid bare hatt den i potter.  Da har den blomstret jevnt og trutt hele sommeren.

Viola

 

Og så har vi selvfølgelig høstens dronning - Dahlia 'Arabian Night'. 

DahliaArabianNight3Den er jeg også utrolig glad i.  Nydelige mørke og flotte blomster, og stort sett alle georginer er vel en vinner i bukettene!

2 kommentarer:

  1. Her var det mange fine blomster! Kanskje jeg må prøve noen av disse neste år...:)

    SvarSlett
  2. Svarte eller ikke, nydelige og spennende er de alle sammen!;-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin