torsdag 2. oktober 2008

Frøken 'Orange Glow'

frkhøstblad-knapp

 

Har du lyst til å se flere av kandidatene til konkurransen?  Eller kanskje du kunne tenke deg å delta - konkurransen er åpen for alle. Klikk på bildet så kan du lese mer om både regler og deltakere og ikke minst se på alle de flotte bildene som blir lagt til etterhvert frem til 10. oktober :-)

 

Jeg var helt sikker på at jeg skulle velge et vannliljeblad som deltaker, men jeg var lenge usikker på om det skulle bli dette eller det som følger litt lenger ned.  Til slutt falt valget på dette vannliljebladet som deltaker i Frøken Høstblad 2008-konkurransen.

Vannliljeblad


Bildet ble tatt i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo en septemberkveld i 2006.  P.g.a. at det begynte å bli mørkt og at det regnet var lyset ganske spesielt og dermed ble fargene også spesielle.  Akkurat dette bildet besto egentlig av flere vannliljeblader og vannet var helt mørkt.  Jeg har ikke gjort noe spesielt med bildet bortsett fra å velge ut akkurat dette bladet, men resultatet ble i allefall at vannet ser helt svart ut.

Jeg synes at det knalloransje bladet mot det svarte gir et ganske dramatisk og fargesterkt bilde.  Kan ikke gi noen forklaring på hva det sølvaktig på bladet er - om det bare er rusk og rask eller om det er noen dyr - men det ser jo nesten ut som om det ligger små sølvkuler oppå bladet.

Her er noen flere bilder fra den samme runden i Botanisk hage.

9 kommentarer:

 1. Vakkert!!!
  Flotte bilder :-)

  SvarSlett
 2. WOW!! Her var det mange fine bilder og blader, skjønner det var vanskelig å velge!
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 3. Svar på spm i min blogg:
  mitt problem er at jeg ikke fikk opp tall på tallbekreftelsen, og jeg prøvde mange ganger. Jeg har opplevd det en gang før hos deg også.

  Jeg har også hatt problemer hos meg selv med å få kommentarene til å bli godtatt, men det har alltid gått på andre forsøk. Jeg har også sett det nevnt i andre blogger som bruker dette kommentarfeltet at noen har problemer, så jeg tror jeg kommer til å ha det vanlige i en periode nå til blogger har fått fiksa det så det funker bedre. Ergelig, for jeg liker denne formen best!

  Nå fikk jeg det ikke til igjenn, så jeg byttet nettleser fra safari til firefox - spent på om det går nå.

  SvarSlett
 4. og det gjorde det.
  Problemer er rett og slett at det bildet som viser koden, ikke vises, det kommer kun ett blått bilde med ett ? på. Og da kommer jeg jo ikke videre.

  SvarSlett
 5. Når jeg tenker meg om nå så var det en eller annen til som hadde problemer, men det var kun i Firefox. Hvis hun brukte IE fungerte det helt utmerket. Jeg googlet litt og fant ut at det var en innstilling (hvis jeg ikke husker feil) som måtte settes i Firefox. Kanskje det er tilsvarende med Safari?

  Hmm, når jeg skulle publisere kommentaren nå ville den ikke godta den. Og nå fungerer tydeligvis hukommelsen igjen - jeg har hatt problemer med dette de siste dagene. Jeg må trykke på 'Legg inn kommentar' 2 ganger før den blir godtatt. Dette må undersøkes nærmere...

  SvarSlett
 6. jeg gikk inn på blogger og sjekka opp litt og fant dette:
  If you have a customized template or have inserted some 3rd party code into your template, your embedded comment form may not appear as normal.
  — LATEST UPDATE ON FRIDAY, SEPTEMBER 26, 2008

  Står ikke egentlig noe om at de har tenkt å fikse det, men jeg regner jo med det da. Feilen oppstår tydligvis fordi vi har triksa med malene våre.

  SvarSlett
 7. Så flott at du fant ut grunnen da, men det hadde jo vært kjekt om de hadde en fiks for det også. For min del stemmer jo begge delene, triksing med malen og innsetting av 3. partskode.

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder.
  En vakker kandidat. :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin